Pocetna Društvo Priča o složnim i vrednim ljudima

Priča o složnim i vrednim ljudima

1651
0
Podelite

U redakciju “Vesti”javila se Užičanka Zora Bandovski koja živi u Kačarevu da istakne primer vrednih meštana ovog kraja koji su se sami organizovali i uredili groblje u Buaru koje je bilo pretvoreno u deponiju.

-Pišem puna utisaka i sreće što mesto gde počivaju moji roditelji nije više samo obično groblje, već sve liči na uređeni park. Odbor koji su izabrali stanovnici ovog mesta na čelu sa Dejanom Ivanovićem je za svaku pohvalu jer su se sve dogovorili, prihvatili posla i odazvali u velikom broju.

Tu su porodice Đerić, Cvetković, Kurlagić, Dimitrijević, Čeliković….

Početak radova krenuo je sa čišćenjem terena sa kog su odvezli 23 kamiona panjeva i đubreta i još pet kamiona drugog smeća koje je neko deponovao. Nažalost, groblje je bilo pretvoreno u deponiju.

Oni su nasuli put koji vodi do groblja, stavljaju stubove za ogradu, dovode vodu, napraviće kapelu, a u planu je i podizanje spomen česme čoveku velikog srca koji je dao svoju njivu za mesno groblje.

Čovek koji je zaslužio da mu se pruži ruka i čestita je Dejan koji je uporan da ostvari svoju zamisao.

Kada sam nedavno obišla grobove svojih roditelja nisam mogla da se snađem gde sam došla. Emotivno potresena imala sam potrebu da ovu priču podelim sa svima, da znaju za ovaj primer složnih i vrednih ljudi i da ovo bude putokaz drugima da i oni urade ovako veliko delo, a ne da ostane u mraku.

Rođena sam u mom Užicu, a živim u Kačarevu kod Pančeva. Već danima razmišljam o svemu ovome i zato sam želela da ovo ostane zabeleženo jer se divim sadašnjem izgledu uređenog groblja. Dugujemo veliku zahvalnost ovim ljudima, a jedna od njihovih poruka je da su radili ne žaleći se na umor-navela je u pismu Bandovski.