Pocetna Politika Novac za proslavu Nove godine preusmeriti za bolesnu decu

Novac za proslavu Nove godine preusmeriti za bolesnu decu

850
0
Podelite

Narodna stranka Užice apelovala je na rukovodstvo Grada Užica da novac opredeljen za proslavu novogodišnjih praznika preusmeri za lečenje četvoro dece bolesne od spinalne mišićne atrofije. Oni u saopštenju podsećaju da je to opasna i smrtonosna bolest, od koje deca gube osnovne motoričke sposobnosti, ali i osnovne životne funkcije kao što su disanje i gutanje. Čak i da je vreme za slavlje, dužni smo da pomognemo ovoj decu i njihovim roditeljima kojima je u ovom trenutku potrebno čudo i spas, kažu u Narodnoj stranci.

“Širom naše zemlje i mnogi osiromašeni građani Srbije prikupljaju novac za lečenje ovih mališana. Dirljivi su slike građana koji traže način da pomognu roditeljima u očajničkoj borbi da skupe više od 2 miliona dolara za lek svog deteta. Svedoci smo da se na svakom koraku održavaju humanitarne akcije i licitacije. Naši plemeniti sugrađani prodaju sve što mogu, od hrane i garderobe do kuća, da prikupe teško dostupnu svotu novca.

Građani Srbije trenutno skupljaju pomoć za lečenje mnogo bolesne dece, ali ovo četvoro mališana nema puno vremena. Jedno od njih, Anika Manić jedinu nadu za primi lek gubi već sredinom decembra! Oni ne mogu da sačekaju da zdravstveni sistem bude takav, da se deca ne leče SMS porukama. Ne mogu da sačekaju uređeniju državu i pravednije društvo. Ne mogu da sačekaju da mi svi budemo bolji, a imaju samo nas. Ukoliko ne obezbdimo novac za njihov lek, prognoze su da ne mogu dočekati drugi rođendan! Zato je vreme da novogodišnje proslave, kokteli i slavlja budu zamenjena donacijom za život ova četiri deteta.

Zato pozivamo trenutno rukovodstvo Grada da budu uz građane Užica i Srbije, koje je borba za život ovih mališana udružila i ujedinila, i obustave novogodišnje proslave. Umesto novogodišnjih bine na Trgu u Užicu i trgovima širom Srbije, nek zasijaja nada za život ove dece. Za Aniku, Minju, Lanu i Olivera”, stoji u saopštenju užičkog odbora Narodne stranke.