Pocetna Društvo ŠU Užice: Koronavirus potvrđen kod 85 učenika i 60 nastavnika

ŠU Užice: Koronavirus potvrđen kod 85 učenika i 60 nastavnika

4845
0
Podelite

Prema podacima koje dostavljaju škole, do danas 26.11.2020. godine na području Školske uprave Užice koja pokriva devet opština : Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Užice i Čajetina, infekcija koronavirusom potvrđena je kod ukupno 85 učenika. Od ukupnog broja u osnovnim školama je zaraženo 32 učenika, dok u srednjim školama, taj broj je veći, ukupno 53 učenika.

Slučajevi infekcije kod zaposlenih potvrđeni su kod 60 nastavnika i 23 ostalih zaposlenih u školama, navode iz Školske uprave Užice.

U tabeli je prikazan je broj učenika i zaposlenih, pozitivnih na koronavirus po opštinama.

Opština                   Učenici           Zaposleni

Arilje                          7                     8
Bajina Bašta               3                     3
Kosjerić                      4                     7
Nova Varoš                 1                     3
Požega                       21                   8
Priboj                         5                     9
Prijepolje                    8                    19
Užice                          31                  21
Čajetina                      5                    5

Pored navedenog broja, u školama je određeni broj učenika i nastavnika koji se nalaze u izolaciji zbog kontakta sa zaraženima članovima porodice …

Porast broja nastavnika obolelih od koronavirusa, ali i nastavnika koji su u preventivnoj izolaciji usled kontakta sa obolelima, stvara kadrovske probleme kada je u pitanju obezbeđivanje zamene za odsutne nastavnike. U cilju prevazilaženja ovog problema, opštinski aktivi direktora su sačinili listu sa nastavnicima koji mogu biti angažovani u slučaju potrebe za zamenom odsutnih nastavnika kaošto su nastavnici sa nepunom normom, nastavnici koji su već bili angažovani kao zamena u školi, nastavnici koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja.

Za sada se u školama nastava realizuje prema utvrđenom modelu. Trenutno u dve škole zbog potvrđene infekcije kod dva učenika u istoj grupi, a prema uputstvu Zavoda za javno zdravlje, prešlo se na onlajn nastavu (dve grupe su prešle na onlajn nastavu).

U svim školama su određena odgovorna lica za praćenje propisanih mera zaštite zdravlja učenika i zaposlenih. Oni redovno dostavljaju izveštaje Školskoj upravi iz kojih se vidi da se poštuju sve preventivne mere u skladu sa propisanim uputstvima, navedeno je iz Školske uprave Užice.