Pocetna Bajina Bašta Vanredna situacija i u Bajinoj Bašti

Vanredna situacija i u Bajinoj Bašti

816
0
Podelite

Zbog nestabilne epidemijske situacije i utrostručenog broja pregleda poslednjih nekoliko dana, na teritoriji Opštine uvedena je vanredna situacija, navodi Prvi poratal Bajina Bašta.

Zbog povećanog broja pregleda i svakodnevnog porasta broja pozitivnih na Kovid 19, stacionar u Domu zdravlja od juče 29. novembra je pretvoren u privremenu kovid bolnicu gde je do podneva smešteno šetoro kovid pacijenata, izjavila je v.d. direktora Doma zdravlja dr Dušica Jovanović.

”Prostor ginekologije pretvoren je u ambulantu gde će se obavljati PCR testiranje antigenska testiranja gradjana, a sama ginekologija je premeštena u prostorije fizikalne medicine”, izjavila je dr Jovanović.

Ona je dalje istakla da se broj pozitivnih osoba na virus korona na dnevnom nivou kreće oko 35, što je izmedju 50% i 70% pozitivnih, a to je kako je izjavila, najveći broj potvrdjenih slučajeva od početka epidemije. Kako je rekla, danas će biti testirano oko 100 pacijenata. Samo u u proteklih sedam dana u periodu od 23. 11. do 30. 11. u kovid ambulanti obavljeno je 728 pregleda od kojih je 416 prvih pregleda.