Pocetna Društvo Budžet pred odbornicima 

Budžet pred odbornicima 

642
0
Podelite

Šesta sednica Gradske skupštine Užica  biće održana u četvrtak, 17. decembra. Na dnevnom redu nalazi se budžet za narednu godinu prema kome su planirani prihodi i primanja u iznosu od 3.264.446.351 dinara, a rashodi 3.174.189. 730 dinara. Suficit od 90 miliona dinara koristiće se za finansiranje već započetih projekata. Najveći deo prihoda odnosi se na porez na dohodak (52 odsto budžeta), dobit i kapitalne dobitke ukupno 1.833.000.000  i porez na imovinu 296 miliona dinara. Sredstva tekuće budžetske rezerve iznose 10, a stalne 8 milion dinara. Planirani rashodi na osnovu otplate kamata su 10 miliona dinara. Na osnovu kadrovskog plana gradskih uprava, pravobranilaštva, službe budžetske inspekcije i službe interne revizije zbog kako se navodi povećanog obima posla i s obzirom na Zakona o prestanku važenja maksimalnog broja zaposlenih u 2021. godini predviđen je prijem novih zaposlenih i to u zvanju samostalni savetnik, mlađi savetnik, saradnik, viši referent, referent i nameštenik – četvrte vrste. Tako je plan u Gradskoj upravi za poslove grada zapošljavanje još deset izvršilaca.

-Zbog potrebe prijema novih komunalnih milicionara prema Zakonu o kumunalnoj miliciji (minimalan broj je 17 komunalnih milicionara, a sada ovaj broj iznosi 7) potrebno je povećati broj izvršilaca  u zvanju mlađi referent – navodi se u odluci. U Gradskoj upravi za infrastrukturu i razvoj potrebno je povećati broj izvršilaca u zvanju mlađi savetnik za 3 izvršioca zbog obima posla koji postojeći broj izvršilaca ne može da obavi u zakonskom roku.

Rashodi za zaposlene planirani su u iznosu od 772.290.163 dinara u budžetu za 2021. godinu Ovim sredstvima se finansiraju zarade zaposlenih u Skupštini grada, Gradskom veću, kabinetu gradonačelnika, gradskim upravama, gradskom pravobranilaštvu, Predškolskoj ustanovi, ustanovama kulture i socijale, Turističkoj organizaciji Užice, Turističkoj organizaciji regije Zapadna Srbija i Regionalnom centru za usavršavanje prosvetnih radnika. Ovi rashodi su zakonom propisani (osnovice i koeficijente utvrđuje Vlada RS). Ovaj rashod je planiran na osnovu odobrene mase sredstava za isplatu zarada koja se svakog meseca prati od strane Ministarstva finansija, navodi se u skupštinskom materijalu. Nova skupštinsko zasedanje najavljeno je za  četvrtak 24. decembar kada će biti reči o programu poslovanja užičkih javnih preduzeća za narednu godinu i to će biti poslednje zasedanje užičkog parlamenta u ovoj godini.