Pocetna Užice Uginula srna u Vrutcima

Uginula srna u Vrutcima

1170
0
Podelite

U Cvetića zalivu na jezeru Vrutci pronađena je uginula srna za koju se pretpostavlja da se udavila u jezeru bežeći od lovaca i lovačkih pasa.

O nemilom dogadjaju “Vodovod” je obavestio osvedočeni borac za očuvanje Vrutaka i reke Đetinje, legenda ribočuvarske službe Radomir Đerić.

– Dobili smo obaveštenje od ribočuvarske službe i zamolili ih ukoliko su u mogućnosti da uginulu srnu izvuku na obalu. Zahvaljujemo se ribočuvarskoj službi, prevashodno gospodinu Đeriću koji je uvek u funkciji zaštite Vrutaka i sa nama u kontaktu obaveštava nas o svakom problemu koji zapazi – navodi direktor “Vodovoda” Duško Ljujić.

O pronalasku uginule životinje obavešteni su Lovački savez i Srbijavode, a posla će biti i za nadležne inspekcije kada se tačno utvrdi od čega je srna stradala i sumnje na nelegalne radnje i krivolov.

U okviru svojih nadležnosti “Vodovod” na Vrutcima radi monitoring akumulacije, uzorkovanje vode za ispitivanje, obilazi lokacije na celom pojasu akumulacije, i sa vode i sa kopna.

– Obeležene su zone sanitarne zaštite gde postoje upozorenja sa jasnim naznakama šta je zabranjeno tako da ćemo u narednom periodu pojačati aktivnosti i kontrolu zone – dodaje Ljujić.