Pocetna Društvo Dva miliona za projektnu dokumentaciju

Dva miliona za projektnu dokumentaciju

611
3
Podelite

Za izradu projektne dokumentacije za gradnju stanova za potrebe Vojske Srbije u ovogodišnjem budžetu planirana su dva miliona dinara.

Izrada projektne dokumentacije pripala je prošle godine grupi ponudjača Urbopolis i firmi Empex iz Beograda  sa cenom od 2.620.800 dinara uključujući PDV.

Kako je objavljeno pre godinu dana  gradnja 140 stanova planirana je u Krčagovu iznad objekta Studentskog doma i “Lidla” i trebalo je da počne do kraja godine koju  je obeležila borba protiv koronavirusa.

Gradnjom stanova bio bi otplaćen dug Grada Užica prema Vojsci Srbije. Potpisivanjem ugovora 2011. godine između Direkcije za imovinu i Grada Užica parcela u krugu kasarne Četvrti puk i nekadašnji Dom JNA postali su javna svojina grada Užica.

Tada je dogovoreno da vrednost imovine 5,1 miliona evra za Kasarnu i 1,1 milion evra za Dom JNA bude vraćen Vojsci kroz stanove što se do sada nije dogodilo.

Rok za vraćanje duga produžen je do 2024. godine uz suglasnost Ministarstva odbrane.

3 Komentari

  1. Ovo je najvece ludilo od svih ludila koja su se odigrala u ovom gradu, a vinovnici paradoksalno nisu ovi sada vlastodrsci, nego oni prethodni, a ludilo je nase opste, pravo srpsko i ja pozivam novinare da slucaj istraze, da saznamo detalje. Upravo ovo govori da tadasnja vlast nista vise nije bila gradjanska ni naklonjena obicnom coveku od ove!
    Ja ovo razumem ovako: Grad (tj. poreski obveznici iz Uzica) u nase ime i za nase pare, na celu sa Malim Djokicom, tadasnjim gradonacelnikom, je od vojske tj. drzave kupio nesto sto je vojsci i drzavi ovaj narod vec jednom platio i izgradio. A ta drzava i vojska odavno nismo svi mi, vec postoje ONI privilegovani i MI potlaceni! Znaci otkupili smo od samih sebe, pa sada ponovo grad daje, poklanja redom, te iste placeve istoj toj drzavi tj. crkvi, policiji, vojsci (i ovde se ocituje ta osovina), ministarstvu prosvete, ko zna kome ce jos sta dati, i zida im objekte, daje pare za zidanje crkve (dobro bice tu novih radnih mesta za popove, kad nema za nasu decu), verovatno dzabe komunalno oprema i sve ostalo, a kao vrhunac ovima zidamo i stanove, eeej, stanove danas 2021. da ih podele najgorima po spisku poslusnosti!
    Umesto da se to gradsko gradjevinsko zemljiste naplati po trzisnoj ceni investitorima, da se teziste stanogradnje iz centralne kotline preseli tamo, ali trzisno, da grad prihoduje i ulaze dalje u infrastrukturu, ovde se sprovodi trostruka pljacka gradjana, a u korist privilegovane kaste. I jos u sklopu militarizacije Srbije i definitivnog razlaza sa okruzenjem, sa Evropom, ali i sa razumom, umesto buducnosti i relaksacije od visedecenijske krize, nude nasoj deci vojsku, da sluze dzabe, da se loze ponovo na oruzje, dok oni sebi sticu i smeju nam se! E moj Srbine! Ali deca su pametnija od nas, iselice se, ovde ce prosecna starost biti 60 godina vrlo brzo!

  2. I ne bi me cudilo da za nekih 30 godina grad kupi od vojske te stanove, pa da ih onda pokloni crkvi, policiji… ima tog aparata, mnozi se!
    Kako je to lepo i lako kada se igras tudjim parama bez ikakvih posledica, samo korist, milina…

  3. Ima još gore,što bismo mi gradili stanove za izbeglice Bosanve iz Goražda,tamo se pobili,i pobegli u majčicu Srbiju da jedu džabe i još dobiju stan džabe,Neka se vrati kući pa sam sebi zida kuću,Šta su oni zaslužni za ovu državu Srbiju!?

Ostavite odgovor