Pocetna Društvo Programi i obuke u ovoj godini

Programi i obuke u ovoj godini

603
0
Podelite

Centar za edukaciju i Poslovna akademija Privredne komore Srbije pripremaju i u 2021. nove programe, obuke i kurseve, namenjene privrednicima. U ponudi su uvek aktuelne teme, specijalistički treninzi i radionice za zaposlene na svim pozicijama iz različitih oblasti poslovanja (privredno-sistemski propisi u praksi, sistem kvaliteta, menadžment, finansije, marketing i istraživanje tržišta, spoljnotrgovinsko poslovanje, zaštita životne sredine, poslovno pregovaranje, nabavka i prodaja, bezbednost i zaštita zdravlja).

Kako se, između ostalog, navodi na sajtu Privredne komore Srbije, prošle, 2020. godine, od strane polaznika naročito su bile tražene teme iz oblasti digitalnog marketinga, elektronske trgovine, izrade biznis plana, korišćenja podataka sa društvenih mreža (Gugl analitika), razvoja veština komunikacije (asertivna komunikacija, upravljanje konfliktima), ali i uvek aktuelna priprema predloga projekata, naročito za EU fondove.
U 2021. PKS planira i uvođenje novih tema u skladu sa zahtevima izmena propisa i regulativa na domaćem i inostranim tržištima. U pripremi su teme iz oblasti javnih nabavki, bezbednosti i zaštite na radu, postupanja u vanrednim situacijama (sa naročitim naglaskom na obaveze i odgovornosti profesionalnih upravnika, ali i upravnika zgrada), kao i teme u oblasti upravljanja otpadnim vodama, sa naglaskom na regulativu, kaznenu politiku i tehnička rešenja.
U okviru Poslovne akademije akcenat se stavlja na razvoj Spoljnotrgovinske akademije, razvoj škola stranih jezika, Akademije otvorenih inovacija, na teme relevantne za računovodstvo i knjigovodstvo, kao i programe za obradu podataka.
-Planiramo unapređenje saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u oblasti organizovanja programa dodatnog obrazovanja i obuka u cilju sticanja novih znanja, veština i radnog iskustva za one koji traže posao, i za potreba poslodavaca. U okviru Poslovne akademije nastavićemo sa razvojem programa kojih nema u formalnom obrazovanju, a naročito za deficitarna zanimanja poput montera i servisera liftova, dimnjičara, ali i nekih IT zanimanja – navodi se u Privrednoj komori Srbije.