Pocetna Politika SSP: Vučić stavio pečat na politički savez sa Stamatovićem

SSP: Vučić stavio pečat na politički savez sa Stamatovićem

764
0
Podelite

Svojim prisustvom na svečanom otvaranju gondole , u narodu poznatije kao Gondolijada, Aleksandar Vučić je stavio pečat na novi politički savez sa Milanom Stamatovićem i prisvojio još jedan komad i te kako unosne teritorije, zelene padine i čist vazduh su tu nebitni, kao i sama gondola “kabina na žici”, saopšteno je iz užičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Oni podsećaju i na narodnu izreku da se “ne kaže bez veze da “ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag”. Sudeći po tragovima, svečanost je bila pravi ZOO, a zavesa sa zakulisnih radnji Milana Stamatovića je odavno skinuta, sada i zvanično uz zurle, talambaše i trubače pa ko šta voli, vruću jagnjetinu ili lignje ispod sača.”

“U istom, a paralelnom svetu, daleko od zlatiborskog, pinkovskog i masnog obilja i daleko od predsednikovog pogleda, interesa ili prisustva, odvija se užasna, egzistencijalna drama, građana sa juga Srbije, koji poplavljeni danima, na ledini, na temperaturama od minus deset očekuju pomoć države, kontejnere za privremeni smeštaj, hranu, odeću, lekove, obuću, hranu i smeštaj za spašenu stoku. Biblijske scene naroda ostavljenog samom sebi, na snežnoj mećavi. Ove ali i pređašnje poplave imaju svoje razloge, dobor poznate nesposobnim vlastima, a to su: neodržavanje kanala, nedovršena infrastruktura, izgradnja mini hidrocentrala, ali i izostanak blagovremenog upozorenja od plavnih talasa.

Zbog svega navedenog građani i Ženska mreža SSP-a, su se organizovali i sakupljaju pomoć za ugožene, a brojne naše članice i aktivistkinje su već na terenu u Nišu, Lalincu, Beloj Palanci, Žitorađu, kod Tulovske reke, u Leskovcu, Vlasotincu i brojim drugim mestima. Pomoć se organizovano sakuplja na više punktova u Beogradu, a u nekim mestima se uključio i AKS koji besplatno dostavlja pomoć ugroženim, a potrebno je sve od odeće i obuće, do gumenih čizama i rukavica. Kada države nema moramo pomoći jedni drugima, do pobede!” navodi se u saopštenju odbora Stranke slobode i pravde u Užicu.