Pocetna Ekonomija Konkurs za projekte razvoja turizma

Konkurs za projekte razvoja turizma

926
0
Podelite

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu dotacija za finansiranje projekata u oblasti razvoja turizma u ovoj godini. Za ove namene iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je do 60 miliona dinara. Rok za podnošenje zahteva za korišćenje sredstava je 31. mart

Pravo na korišćenje ovih sredstava imaju neprofitne institucije ukoliko se tim projektima obezbeđuje promocija turističkih proizvoda, destinacija i turističkih prostora Srbije, kao i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizacija statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i edukacija i treninzi u turizmu. Učešće sredstava Ministarstva u finansiranju može iznosti do 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Realizacija projekta ne može biti duža od 12 meseci.

Dodela sredstava za finansiranje projekata biće urađena na osnovu određenih kriterijuma, a šta je sve potrebno priložiti od dokumentacije prilikom podnošenja zahteva, zainteresovani mogu saznati na sajtu resornog Ministarstva.

Lista rangiranja i vrednovanja projekata utvrđuje Komisija u roku od 60 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava. Učesnici konkursa imaće mogućnost prigovora na listu rangiranja u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja, a obrazloženu odluku o prigovoru komisija donosi u roku od 15 dana od dana njegovog prijema. Konačna rang lista projekata koji će biti finansirani iz sredstava Ministarstva biće objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva i portalu eUprave u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje prigovora. Posle toga, sledi potpisivanje ugovora.