Pocetna Društvo Bio je pre svega dobar čovek

Bio je pre svega dobar čovek

785
0
Podelite

Minutom ćutanja i simboličnim paljenjem rotacionih svetala i sirena tačno u 15 časova  Vatrogasno-spasilački bataljon Užice oprostio se od načelnika Sektora za vanredne situacije Predraga Marića koji je danas sahranjen u Beogradu.

U sećanju užičkih vatrogasaca-spasilaca Predrag Marić ostaće u sećanju pre svega kao dobar čovek koji je postavio temelje ovom sektoru kao njegov “prvi vatrogasac” 2007. godine i koji je postavio standarde rada shodno uslovima u našoj zemlji.

Za to vreme bataljon u čijem su sastavu pored Užica i jednice u Kosjeriću, Bajinoj Bašti, Požegi, Arilju, Mokroj Gori i Čajetini opremljen je najsavremenijim sredstvima za reagovanje u vanrednim situacijama  od požara, poplava, spasavanja povređenih u saobraćaju i drugim nevoljama.

Užički vatrogasci će ga pamtiti kao izuzetnog čoveka, kolegu i profesionalca koji im je uvek rado pomagao svojim velikim profesionalnim iskustvom i savetima zahvaljujući kojima je i u ovom delu Zapadne Srbije spaseno mnogo ljudskih života.

Na raznim takmičenjima u regionu i vatrogasci-spasioci iz Užica s ponosom su pokazivali svoje veštine i bili ponosni što ne zaostaju za kolegama i u Evropi.

Tokom odavanja poslednje počasti Predragu Mariću zaiskrila je i poneka suza povodom preranog odlaska čoveka koji je išao u susret problemima kojih smo svi postajali svesni kada smo iz njih izlazili kao pobednici i koji je uvek ukazivao na značaj prevencije i razvoja civilne zaštite na čemu su mu i građani Užica zahvalni.