Pocetna Društvo Dva nova dečija igrališta

Dva nova dečija igrališta

855
0
Podelite

Dečja igrališta na Gradskoj plaži, kod nekadašnjeg hotela „Turist“ u Užicu i u Ulici Višeslava Bugarinovića u Sevojnu rekonstruisana su u okviru Projekta „Obnova i poboljšanje bezbednosnih uslova dečijih igrališta“ – IPA 2014. Ukupna vrednost radova za oba igrališta je 40.000 evra, po 20.000 uloženo u svako igralište

Po rečima Vesne Jovanetić, koordinatorke Projekta, završeni su radovi na rekonstrukciji i uređenju igrališta – ograđivanje, postavljanje sprava za igru dece i zaštitne podloge od gume, informativne table, klupa i đubrijera. Ovih dana se očekuje dolazak Imenovanog tela, koje će pregledati igrališta i izdati sertifikate.

Obnavljanju igrališta prethodilo je potpisivanje Sporazuma u vezi sa sprovođenjem Projekta „Obnova i poboljšanje bezbednosnih uslova dečijih igrališta“ – IPA 2014, između Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta i Grada Užica.

-JP „Užice razvoj“ pratilo je realizaciju Projekta i koordinisalo i kontaktaktiralo sa svim učesnicima , predstavnicima nadležnih ministarstava, stručnim nadzorom, predstavnicima izvođača radova. Projekat je obuhvatao izradu: projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rekonstrukciji igrališta, stručni nadzor nad izvođenjem radova i prvi pregled i sertifikovanje igrališta, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta – podseća Vesna.