Pocetna Ekonomija „Aria“ otvorila svoja vrata

„Aria“ otvorila svoja vrata

2739
0
Podelite

U Užicu je počeo da radi novi garni hotel „Aria“ na užičkoj Autobuskoj stanici u njenom desnom krilu prema Želizničkoj stanici, na tri sprata, površine od oko 800 kvadrata sa tri zvezdice, savremeno opremljen koji funkcioniše po sistemu „pametnih“ zgrada. Turistima koji stižu u grad i žele da borave duže u njemu, biće na raspolaganju 21 smeštajna jedinica, 15 standardnih i jedna porodična soba, dva studia aprtmana, dva luks apartmana sa đakuzijem i prezident apartman sa saunom i đakuzijem. U okviru hotela je lobi bar i restoran. Ukupni kapacitet je smeštaj 50 gostiju.

Hotel je sagradila isključivo sopstvenim sredstvima užička firma „Valvolin“ DOO, vlasnika Bobana Todorića i Nebojše Aleksića, koja se, inače, godinama bavi gradnjom. „Aria“ će, kako je istakao Vukašin Đokić, glavni PR menadžer hotela, svojim radom doprineti jačanju turističkih potencijala, pre svega, rešavanju dugogodišnjeg velikog problema u užičkoj turističkoj privredi, nedostatak klvalitetnih kategorisanih smeštajnih kapaciteta.

Otvaranju hotela prisustvovala je gradonačelnica Užica dr Jelene Raković Radivojević sa saradnicima i brojni gosti čiji je dolazak organizovan u grupama radi poštovanja epidemioloških mera protiv širenja zaraze virusom korona.

Istina je da je „Valvolin“ započeo rekonstrukciju prostora na Autobuskoj stanici početkom prošle godine ali je pandemija koronavirusa, radove malo usporila, naročito tokom trajanja vanrednog stanja, pa je početak rada hotela pomeren u ovu godinu.

-Povedeni nedostatkom smeštajnih kapaciteta u ovom jedinstvenom gradu prelepe prirode, bogate kulture i burne istorije, došli smo do ideje da svoje, 17 godina dugo iskustvo u građevinskom sektoru kao firma „Valvolin“ pretočimo u ugostiteljstvo – rekao je Vukašin Đokić, istakavši da će politika poslovanja hotela biti ista kao i u „Valvolinu“, bazirana na poverenju i reputaciji.

-Trudićemo se da svakom gostu pružimu najbolju i najkvalitetniju uslugu u moderno opremljenom objektu u nadi da će nam se oni, prepoznavši naš kvalitet uvek vraćati. Naša misija je da svi naši posetioci osete udobnost i toplinu kao u svom domu, jer smo se trudili da svaki detalj u hotelu ispunjava visoke standarde koje smo postavili – istakao je Đokić i navodi da je „Aria“ pre svega na raspolaganju poslovnim ljudima, ali je spremna da primi i turiste, ne samo domaće, već i iz inostranstva, koji se opredele da u Užicu provedu više dana i upoznaju ne samo njegove, već i sve vrednosti u okolini.

-Nadam se da ćemo našim hotelom unaprediti turističku ponudu, odnosno, infrastrukturu, koja je neophodna za razvoj ovog prelepog grada koji itekako ima šta da ponudi – istakao je Đokić.

S obzirom da je „Aria“ u kategoriji garni hotela, nudi noćenje sa doručkom i besplatan parking. Za sada ima sedam zaposlenih, ali sa povećanjem obima posla, povećavaće se i broj zaposlenih, navodi Vukašin Đokić. Po njegovim rečima, cenovnik usluga hotela veoma je pristupačan, tako da, na primer, noćenje sa doručkom u standardnoj dvokrevetnoj sobi košta 5.700 dinara.

-Konkurencija je izuzetno zdrava, sarađujemo veoma korektno i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Voleo bih da se u našem gradu koji nudi mnogo, a. do skoro nije imao nijedan otvori još hotela, jer je to potrebno – ističe Đokić.