Pocetna Društvo Sretenjska priznanja Narodnom muzeju Užice i dr Slađani Pavić

Sretenjska priznanja Narodnom muzeju Užice i dr Slađani Pavić

1228
0
Podelite

Za ovogodišnji Dan državnosti Republike Srbije najviša državna priznanja dobili su Narodni muzej Užice i dr Slađana Pavić, načelnica Infektivnog odeljenja Opšte bolnice Užice koja im je uručio Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radvojević tim povodom priredila je prijem za Slavicu Stefanović, direktorku Narodnog muzeja Užice koji je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg reda i dr Slađanu Pavić, načelnicu Infektivnog odeljenja Opšte bolnice Užice, dobitnicu zlatne medalje za zasluge u borbi protiv kovid-19.

-Na ponos Grada Užica i svih Užičana na Sretenje uručena su dva visoka priznanja dvema našim sugrađankama. Sretenjski orden trećeg reda pripao je Narodnom muzeju Užice za dugogodišnji rad i 75 godina postojanja koji je primila direktorka Slavica Stefanović. A za dosadašnji rad i posebno zalaganje u borbi protiv kovid-19 prizanje je dobila primarijus doktor medicinskih nauka Slađana Pavić, veliki profesionalac i pre svega dobar čovek-istakla je gradonačelnica čestitajući im na priznanjima.

Ispred kolektiva Narodnog muzeja direktorka Slavica Stefanović je naglasila da je počastvovana  i ponosna jer je bilo 170 laureata pojedinaca i zaslužnih institucija koji su dobili vredna priznanja.

-Narodni muzej odlikovan je za posebne zasluge za Republiku i građane Srbije u oblasti kulture. Ovo odlikovanje nije samo moja zasluga već svih generacija jer je to timski rad. Svih proteklih godina vredno smo radili na zaštiti i  obnovi kulturne baštine. Imamo veliku obavezu i odgovornost da dalje istrajemo u našem radu- istakla je Stefanović.

Za mene ovo je veliko priznanje kojim sam  počastvovana, rekla je dr Slađana Pavić izražavajući veliku zahvalnost svima koji i dalje učesvuju u borbi protiv koronavirusa. Veliku zahvalnost iskazala je menadžmentu Zdravstvenog centra dr Milošu Božoviću i dr Nataši Gagović, mojim koleginicama infektolozima jer nas pet je ravnopravno u ovoj borbi, ali i ne samo lekarima nego  svim zaposlenima na Infektivnom odeljenju, u kovid bolnici, Hitnoj pomoći, Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje, “Čigoti” i svima koji su u ovoj borbi u drugim opštinama.

-Volela bih da ovo priznanje dožive kao svoje cela služba anestezije, sve intenzivne nege, služba radiologije, pedijatrije, laboratorije i  drugi jer su svi radili maksimalno.Sve je ovo bilo novo, virus sa novim osobinama, sledili smo sve smernice i protolkole iz sveta, ali smo tokom rada došli i do novih iskustva. Ovo je najteži period u mom 27. Radu, a pogotovu kad ne možemo da pomognemo ljudima i kad gubimo bitku i mi i oni-zaključila je dr Pavić.