Pocetna Muzika GKC raspisao konkurs za sufinansiranje muzičkih festivala

GKC raspisao konkurs za sufinansiranje muzičkih festivala

174
1
Podelite

Gradski kulturni centar raspisao je danas konkurs za sufinansiranje muzičkih festivala koji su značajni za očuvanje kulturnog identiteta i razvoja kulturnog života grada Užica. Pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana, privredna društva i preduzetnici registrovani za obavljanje delatnosti u oblasti kulture i druga pravna lica i subjekti u kulturi koja su podnela izveštaj o realizaciji programa i opravdala utrošak sredstava koja su dodeljena na prošlogodišnjem konkursu, pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji grada Užica i da im delovanje nije političke prirode.

Sredstva za realizaciju muzičkih festivala planirana u budžetu grada Užica su 2 miliona dinara. Konkurs traje do 26. februara, razmatranje prispelih prijava vršiće posebna komisija koju čine član Gradskog veća za društvene delatnosti, član Gradskog veća zadužen za turizam kao i jedno lice iz reda zaposlnih u Gradskom kulturnom centru.

Osnovni kriterijumi za ocenu prijava su kvalitet i značaj održavanja muzičkog festivala, kontinuitet održavanja, obezbeđenje uslova za dostupnost kulturne manifestacije građanima i omogućavanje njenog masovnog korišćenja, realan finansijski plan i obezbeđeno sopstveno učešće, odnosno sufinansiranje projekta iz drugih izvora, održivost projekta, afirmacija kulture i kulturnih vrednosti grada u zemlji i inostranstvu, kapacitet podnosioca projekta (ostvareni rezultati iz prethodnih godina, kadrovska i materijalna opremljenost i sl.).

Obrazac za prijavu na Konkurs može se preuzeti na internet prezentaciji grada Užica i Gradskog kulturnog centra ili lično u prostorijama Ustanove, Trg Svetog Save 11.

1 komentar

Ostavite odgovor