Pocetna Kultura U subotu premijera “I to se zove ljubav”

U subotu premijera “I to se zove ljubav”

625
0
Podelite

U proteklom periodu Narodno pozorište Užice vredno je radilo i spremalo se za trenutak kada će ponovo moći da izađe pred publiku. Zahvaljujući povoljnijoj epidemijskoj situaciji, uspeli su da premijerno izvedu predstavu “Boli kolo”, po tekstu Dimitrija Kokanova 14.februara, a već u subotu, 27.februara pred publiku izlaze sa novom predstavom “ I to se zove ljubav”, po tekstu Mari Šizgala (1926-2020) koji je bio poznati američki dramski pisac, najpoznatiji po svojim brodvejskim hitovima Daktilografi, Tigar i I to se zove ljubav, kao i scenariju za film Tutsi (sa Dastinom Hofmanom u glavnoj ulozi) za koji je kao ko-scenarista nominovan za Oskara, Zlatni globus i Baftu.

Romantična komedija “I to se zove ljubav” je 1965. godine nominovana za nagradu Toni kao najbolji dramski tekst na Brodveju, a posle toga je doživela veliki broj inscenacija širom sveta. Po njoj je snimljen i istoimeni film sa čuvenim Džekom Lemonom u glavnoj ulozi.

Postavljanjem ovog brodvejskog hita u pozorištu su planirali da u ovo vreme otuđenja i straha od bolesti i smrti, koje je donela pandemija COVID 19, na scenu Narodnog pozorišta u Užicu donesu vedar duh, optimizam i glamur 60-tih godina prošlog veka.

Predstava “I to se zove ljubav”, je romantična komedije u atmosferi 60-tih godina prošlog veka u kojoj jedna žena i dva muškarca kroz razne duhovite situacije, ali i ličnapreispitivanja, otkrivaju da li je ljubav danas emocija, egoizam, ili marketinška strategija.

Premijera je 27. februara u 19 časova i 30 minuta, a u zavisnosti od situacije sa epidemijom, plan je da prva repriza predstave bude 2. marta.