Pocetna Društvo Mraz i osiguranje

Mraz i osiguranje

714
0
Podelite

Malinari zahtevaju sklapanje ugovora do kraja februara i da se osiguravajući kućama uputi zahtev da osiguranje od mraza počne od 1. marta, a ne 4. aprila ove godine, jer je besmisleno osiguravati voće dok su male mogućnosti za smrzavanje

Predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina u Srbiji Dobrivoje Radović izjavio je da je sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dogovoreno da se osiguravajućim kućama uputi zahtev da osiguranje od mraza počne od 1. marta, a ne 4. aprila ove godine.
– Sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede dogovorili smo da se osiguravajućim kućama uputi preporuka da izmene pravilnik o osiguranju od mraza i da ono važi kao i ranije od 1. marta – izjavio je Radović. Pojedine osiguravajuće kuće su ovih dana izmenile njihove pravilnike i pomerile rok važenja osiguranja od mraza sa 1. marta na 4. april, a uz to su tražile da se ugovori sklope do kraja februara ove godine. To je uznemirilo proizvođače voća u Srbiji koji kažu da je besmisleno osiguravati voće od niskih temperatura kada su male mogućnosti za smrzavanje. Malinari su i ovom prilikom izrazili negodovanje i zatražili adekvatan tretman svoje proizvodnje i u pogledu osiguranja.