Pocetna Društvo Krčevinac (UOL): Grad prekršio sopstvenu odluku

Krčevinac (UOL): Grad prekršio sopstvenu odluku

2396
0
Podelite

Odbornik Užičke odbrambene lige (UOL) Dejan Krčevinac rekao je da su građani Užica “volšebno, prevareni” jer je grad Užice “prekršio svoju odluku” tako što je mini hidroelektrana “Ravni” na reci Prištavici dobila upotrebnu dozvolu uprkos zabrani izgradnje  malih hidroelektrana na teritoriji grada i moratorijumu.

Krčevinac je naveo da je grad Užice pre nekoliko dana proslavio godišnjicu od donošenja skupštinske odluke  kojom se zabranjuje dalja gradnja malih hidrocentrala do usvajanja izmena i dopuna planske dokumentacije tako što je dodelio rešenje o upotrebnoj dozvoli MHE Ravni.

“Na ovaj način pogaženo je sve štop je doneto prethodnim rešenjem i to ne seme da se dešava –  , rekao je odbornik UOL koji je podsetio da na teritoriji grada postoje još dve minihidrolektrane za koje se ne zna da li imaju upotrebnu dozvolu ili ne, a  jedna jod njih je hidroelektrana “Pod gradom”, odnosno njen rekonstruisan deo. Krčevinac je dodao da za rekonstrukciju ova centrala nije dobila saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu.

-Pod velom tajne ispod Vrutaka se pravi još jedna minihidroelektrana i proširuje kapacitet postojeće, a mi kao građani nemamo nikakve informacije. Jedino što znamo jeste  izjava direktora “Vodovoda” koji je rekao da se tamo ne radi ništa – naveo je Krčevinac.

On je podsetio da je tokom decembra sa dnevnog reda Gradske skupštine skinuto imenovanje Saveta za mlade zahvaljujući reagovanju organizacija mladih.

Krčevinac je rekao da će na sledećem zasedanju 4. marta osporiti kandidaturu za predsednika Saveta za mlade Nenada Petrovića, odbornika SNS-a.

– UOL smatra da ova osoba ne može da bude predxsednik Saveta za mlade – rekao je Krčevinac koji je pozvao Užičane da mu se pridruže ispred zgrade Pozorišta i izraze protest protiv partijskog zapošljavanja kako bi sprečili sramotno glasanje.