Pocetna Društvo Za poljoprivredu i ruralni razvoj 32 miliona dinara

Za poljoprivredu i ruralni razvoj 32 miliona dinara

188
1
Podelite

Članovi  užičkog Gradskog veča prihvatili su Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada za 2021. godinu. Ovim Programom utvrđuje se struktura mera, namena i način korišćenja sredstava od 32.000.000 dinara, koji su budžetom opredeljeni za ovu oblast. Korisnici mera podrške, koji će moći da konkurišu, su registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije grada Užica sa aktivnim statusom.

Odlučeno je da se Užice pridruži inicijativi „Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju“. Pristupanjem ovoj Inicijativi, grad se obavezuje da će do 2030. godine smanjiti emisije CO2 i drugih gasova sa efektom staklene bašte za najmanje 40% efikasnom upotrebom energije i većim korišćenjem obnovljivih izvora energije.

Donesena su rešenja kojim se dodeljuju jednokratne novčane pomoć domaćinstvima koja su zadesile elementarne nesreće, odnosno požari.

1 komentar

  1. Bas ce se razvijemo sa tim parama. A za sport 60 miliona. Pritom to nije skolski i masovni sport, igralista, staze itd. nego posalje neki menadzer svog kosarkasa iz Beograda da nabija minutazu u Uzicu i za to treba da se izdvoji lova…

Ostavite odgovor