Pocetna Društvo Grad Užice raspisao konkurs za mlade

Grad Užice raspisao konkurs za mlade

1257
0
Podelite

Grad Užice i ove godine raspisao je javni konkurs za realizaciju programa za omladinu koji su od javnog interesa za lokalnu zajednicu. U gradskom budžetu planirano je 1,5 milion dinara što je pola miliona više nego prošle godine. Konkurs je objavljen 16. aprila i traje do 5. maja, a najniži iznos za koji udruženja mogu da konkurišu je 70. 000 a najviši 200. 000 dinara.

-Kada su u pitanju programi za mlade Grad će ih podržati i kroz saradnju kako bi realizovali svoje planove. Uslovi su transparentni i potrebno je ispoštovati sva pravila, a teme su interesantne za mlade i za Grad- rekao je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

Udruženja koja će konkurisati za finansiranje/sufinansiranje programa moći će ove godine da pišu projekte i za novu oblast koja se odnosi na pandemiju izazvanu koronavirusom na temu podizanja svesti građanstva o javnom zdravlju, najavila je Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade Grada Užica.

-To je prioritet i jako je bitno da informišemo mlade o ovoj situaciji. Sve smernice u vezi  konkursa udruženja mogu dobiti od Grada Užica i Kancelarije za mlade. Cilj Kancelarije  je i da informišemo  mlade da ulaze u udruženja da bi mogli da konkurišu, a onda bi bila i veća sredstva- istakla je Maričić.

Svu konkursnu dokumentaciju udruženja mogu preuzeti sa sajta Grada Užica.