Pocetna Некатегоризовано Karatistima “Užica” devet medalja

Karatistima “Užica” devet medalja

1146
0
Podelite

Karatisti Karate kluba „Užice“ osvojili su 4 zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje, proteklog vikenda u Čačku, gde je u organizaciji Karate kluba „Borac“, održan 50. „Zlatni pojas Čačka“.

Na takmičenju su nastupili takmičari iz Crne Gore, BiH, Severne Makedonije i Srbije.

U subotu su nastupali poletarci, pionire i nade, a u nedelju kadeti, juniori i mlađi seniori.

Kod pionira u apsolutnoj konkurenciji najbolji je bio Sergej Kurćubić, koji je posle tri pobede osvojio zlatnu medalju. Ognjen Zdravković u kategoriji poletaraca klasa C osvojio je prvo mesto, dok je kod pionirki klasa B Nađa Trnavac osvojila zlatnu medalju. Aleksandar Šnajder zauzeo je drugo mesto pioniri u C klasi, dok je Jorma Milojević osvojio bronzanu medalju u istoj kategoriji.

U borbama Jovana Ćurčić preko 50 kg i Nikola Radović do 52 kg pobedama za treće mesto, osvojili su bronzu.

U nedelju, nastupili su Lidija Trmčić juniorka do 48 kg osvojivši zlatnu medalju, dok je Pavle Ristović kadet do 68 kg zauzeo drugo mesto. Aleksandra Rogić kadet preko 54 kg poražena je u prvom kolu.

Tradicionalni turnir “Zlatni pojas Čačka” je istovremeno i izborni turnir za predstojeća zvanična međunarodna takmičenja.

“Na osnovu postignutih rezultata očekujemo da će iz našeg kluba biti još više takmičara koji će braniti boje reprezentacije Srbije” -rekao je trener i predsednik Karate kluba “Užice” Živan Ršumović.