Pocetna Društvo Šest miliona dinara za rekonstrukciju toaleta u OŠ “Nada Matić”

Šest miliona dinara za rekonstrukciju toaleta u OŠ “Nada Matić”

859
0
Podelite

Šest miliona dinara izdvojilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za projekat rekonstrukcije toaleta u OŠ “Nada Matić”. To je, po rečima direktorke Branislave Jovičić veoma značajno za 790 učenika, koliko ih je trenutno u ovoj školi.

“Šest miliona dinara koliko je izdvojilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i četiri miliona dinara koliko će iz budžeta izdvojiti Grad biće dovoljno da se posle 66 godina od kada je škola izgrađena konačno uradi rekonstrukcija mokrih čvorova, na čemu dugujemo zahvalnost i resornom ministarstvu i Gradu. Takođe, potpisan je i ugovor o projektu za energetsku efikasnost u toku prošle godine, čijom će realizacijom škola dobiti mnogo bolje uslove za boravak učenika i zaposlenih”.

Ovim projektom je, kako navodi Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”, predviđena kompletna sanacija svih toaleta u školi.

“U svih 12 školskih toaleta planirana je kompletna sanacija instalacija, zamena vodovodnih i kanalizacionih linija, zamena postojeće sanitarije, postavljanje keramike, rešavanje elektro instalacija, radijatorskog grejanja i zamena prozora. Pored ovog projekta koji se odnosi na rekonstrukciju toaleta, radi se i na projektu koji se odnosi na rekonstrukciju i nadogradnju. U toku je priprema neophodne projektno tehničke dokumentacije za novih 6 učionica koje će omogućiti jednosmenski rad ,što je jako bitno za ovu školu”.

Maksimović dodaje i da se ovaj projekat odnosi na matičnu školu, dok se rekonstrukcija škole na Čakovini očekuje sa realizacijom projekta Švajcarske vlade u okviru kog će biti rekonstruisano nekoliko školskih objekata u gradu.