Pocetna Društvo Stari papir za nove knjige

Stari papir za nove knjige

1146
0
Podelite

U Osnovnoj školi Dušan Jerković” traje akcija prikupljanja starog papira i kartona radi prikupljanja sredstava za obnovljanje knjiškog fond školske biblioteke. Roditelji sadašnjih učenika rado se sećaju vremena kada su u akcijama sakupljali stare novine u zgradama i komšiluku i onda subotom donosili u školu.

-Ova akcija pored finansijskog ima i edukativan karakter o dobrobitima recikliranja i očuvanju životne sredine. Na osnovu toga nastala je i naša prva “Eko patrola”, a deca će u školu moći da donose sekundarne sirovine u posebno uređen kutak na Dan planete Zemlje. Sva prikupljena sredstva biće upotrebljena za unapređenje rada i uslova u našoj školi. Akcija je ujedinila decu, zaposlene u školi, roditelje i mnoge firme koje su se sa velikim zadovoljstvom odazvale našem pozivu.- navela je Maja Panić, iz škole.

Do sada je prikupljeno oko 3, 5 tone papira i kartona, a kroz “Eko patrolu” akcija se nastavlja i dobija trajni karakter. Iz škole se zahvaljuju svima na pomoći i podršci i pozivamo ostale da se u skladu sa svojim mogućnostima priključe akciji.

Raspisan je i likovni konkurs za učenike od prvog do osmog razreda za logo “Eko patrole”.