Pocetna Društvo Konkurs za direktore

Konkurs za direktore

1245
0
Podelite

Skupština grada Užica oglasila je konkurse za izbor direktora javnih preduzeća koji traju do 14. juna ove godine. Konkurs je raspisan za direktore JKP “Gradska toplana Užice”, JP “Stan”, JP “Užice razvoj” i JP “Veliki park”.

Direktori se imenuju na period od četiri godine. Pored odgovarajuće stručne spreme i najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim mestima u uslovima za podnošenje prijave navodi se i sledeće: da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima Preduzeća, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke.

Zatim da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci i da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se utvrđuju krivična dela i to: obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi, obavezno lečenje narkomana, obavezno lečenje alkoholičara i zabrana vršenja, poziva, delatnosti i dužnosti.