Pocetna Društvo ZS: Postaviti spomenik knezu Mihailu na mestu budućeg kružnog toka

ZS: Postaviti spomenik knezu Mihailu na mestu budućeg kružnog toka

1602
3
Podelite

Gradski odbor Zdrave Srbije u Užicu podržao je izgradnju kružnog toka kod Narodnog muzeja, koji će sigurno uticati da se smanji gužva i ubrza gradski saobraćaj, i predlaže da se na centralnom delu kružnog toka postavi spomenik knezu Mihailu, oslobodiocu grada Užica od Turaka 1862. godine.

Oni su saopštili da posle toliko godina zaborava, smatramo da je ovo dobra prilika da se našem oslobodiocu, knezu Mihailu, odužimo za tada, dugo iščekivanu i zasluženu slobodu koju je izvojevao za Užice – navodi Zdrava Srbija, podsećajući da se na njegovom spomeniku u Beogradu, na spisku gradova koje je knez oslobodio nalazi i ime grada Užica.

To je ujedno i jedini spomenik koji čuva sećanje da je upravo knez Mihailo oslobodio Užice, a kako bi ispravili vekovnu nepravdu i otrgli od zaborava tako važnu istorijsku činjenicu, upućujemo apel i molbu nadležnim institucijama u Užicu da se na centralnom delu budućeg kružnog toka postavi spomenik knezu Mihailu”, navodi se u saopštenju užičkog odbora Zdrave Srbije.

3 Komentari

  1. Koliki primitivac moras biti i operisan od svakog stila i estetike, samo da ti padne na pamet ovako nesto, a kamo li da to izneses u javnost? Bilo kakav spomenik na onoj lokaciji. Ne cudim se ni malo da takvim likovima tako nesto pada na pamet, samo konstatujem.

  2. Spomenik Proti Milanu Đurić, jer je vaš on dao ono što čini jedan grad. Crkva, opština, gimnazija, istorijski arhiv, biblioteka…

Ostavite odgovor