Pocetna Društvo Uključivanje građana u donošenje odluka

Uključivanje građana u donošenje odluka

656
0
Podelite

Grad Užice je primer dobre prakse u oblasti uključivanja građana u procesu donošenje odluka, kreiranja i trošenja budžetskih sredstava po osnovu poreza na imovinu sprovodeći “Užički program lokalnog partnerstva – Udružimo se”.

To je zaključeno na sastanku gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, sa predstavnicim programa „Reforma poreza na imovinu”, čiji je vođa tima Aleksandar Grunauer.

Razmatrani su naredni, zajednički koraci u okviru projektnog ciklusa 2021-2025. godina sa ciljem daljeg unapređena u oblasti participacije građana.

Delegacija je obišla lokacije na kojima su uspešno realizovani projekti po inicijativi građana Užica u okviru „Užičkog programa lokalnog partnerstva – Udružimo se”, finansirani iz gradskog budžeta, uz dodatnu podršku od 4,5 miliona dinara od strane programa “Reforma poreza na imovinu”.

Program “Reforma poreza na imovinu” finansira vlada Švajcarske i sprovodi se u 44 opštine u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština u cilju unapređenja u ovoj oblasti.