Pocetna Ekonomija Godinu dana posle

Godinu dana posle

856
0
Podelite

Fabrika je počela da radi 12. juna prošle godine. Napravljen je veliki pomak i pređen je veliki put za proteklih godinu dana. U početku, u samoj fabrici nije bilo ni struje ni vode, a danas idemo ka jednoj modernoj i savremenoj fabrici, izjavio je za Radio Požegu, Milan Kotarac

Pre godinu dana svečano je sa radom počela revitalizovana fabrika „Budimka“. Nekadašnji gigant u preradi voća i povrća, krajem 2019 godine, dobio je novog vlasnika, koji je u obnovu proizvodnih linija i početak proizvodnje uložio preko pet miliona evra. Na listi proizvoda „nove Budimke“ našlo se za sada oko 25 proizvoda, a uskoro će oko 50 artikala, osim na domaće tržište, biti plasirano i u inostranstvo.

Milan Kotarac, direktor proizvodnje u „Budimci“, nada se da će njihov slatko-kiseli program imati svoje kupce i stići i do inostranih tržišta.

-Krenuli smo sa 50 radnika i za godinu dana ta brojka je više nego udvostručena. Fabrika će upošljavati i sezonske radnike. Otvorena je hladnjača i pogon koncentrata i kaša, a potpisani su i kooperantski ugovori sa poljoprivrednicima – kazao je Kotarac.

Od početka marta radi i prodavnica u krugu fabrike „Budimka“, u ulici Vojvode Mišića, u kojoj su kupcima dostupni proizvodi koji izlaze iz pogona ove fabrike. Za sada su u ponudi džemovi i sokovi. Fabrika se sprema za prve ovogodišnje otkupe povrća, pa će u sezoni biti potrebe i za dodatnim zapošljavanjem, kazao je za radioPožegu Milan Kotarac, direktor proizvodnje u „Budimci“.

-Fabrika je počela da radi 12. juna prošle godine. Napravljen je veliki pomak i pređen je veliki put za proteklih godinu dana. U početku, u samoj fabrici nije bilo ni struje ni vode, a danas idemo ka jednoj modernoj i savremenoj fabrici. Pokrenuli smo proizvodnju, dobar deo asortimana smo obnovi, uveli smo nešto novo. Ove godine smo spremniji, ušli smo u kampanju prerade jagode, očekujemo berbu višnje, kajsije, breskve, kornišona, paprike, šipurka, dženarike. Planiramo da ove godine preradimo čitav dijapazon sirovina i da ponudimo potrošačima oko 23 gotova proizvoda – rekao je Kotarac i naveo da se tim ljudi koji rade u „Budimci“ širi, a pozvao je sve koji su zainteresovani da rade u u ovoj fabriciu da se jave, jer u njoj, naročito tokom sezone, posla uvek ima.