Pocetna Magazin Užički Volt Pop: Strme ulice lako te zaborave

Užički Volt Pop: Strme ulice lako te zaborave

2095
0
Podelite
foto: Nemanja Stojanović

Spotom za pesmu „Kotlina“ užički Volt Pop najavljuje svoj prvi album

Užički sastav Volt Pop pesme za svoj prvi album koji će publici predstaviti na jesen priprema još od osnivanja, 2015. godine, a početkom maja najavili su ga spotom za pesmu “Kotlina”. Užičane i sve one koji poznaju Užice ime pesme lako asocira na njenu temu.

Foto: Atila Sabo

– Manje više svakome ko je čuo pesmu, jasno je da je ona o Užicu i tome kako se mesta na kojima smo odrastali menjaju. Nastala je dok smo bili u karantinu, za vreme policijskog časa. Sreća u nesreći je korona koja je učinila da svi na istom mestu budemo više meseci, pa smo iskoristili vreme da se zatvorimo u studio četiri meseca i napokon snimimo pesme koje čekaju već 7-8 godina. Posle dužeg perioda sam bio u Užicu i tada shvatio koliko više ne poznajem ljude u njemu. „Kotlina“ je ujedno i prva pesma koju smo završili i koja se sama namestila da izađe kao singl. Traje tri minuta, pa je dobra i za radio, hitična je, pevljiva, kaže Ognjen Dimitrijević, pevač, koji je zadužen i za snimanje, miks i mastering.

Foto: Marina Pešić

Zajednička crta za svih deset pesmama na albumu je nostalgija.
-Plan je da album izađe na jesen, ali je situacija u industriji trenutno takva da su albumi zapaženi isto kao i singl. Zato nismo sigurni da ćemo pustiti sve odjednom, a na leto izbacujemo drugi spot za drugi singl.

U međuvremenu, kvalitet benda prepoznala je Izdavačka kuća „Kontra“.

-Počeli smo saradnju sa izdavačkom kućom Kontra, koja nas je kontaktirala desetak dana nakon što je izašla pesma. Pod ugovorom smo sa njima i album će izaći na svim servisima. Za fizička izdanja za sada nemamo plan, jer ne znamo kako je to logistički izvodljivo. Osim toga, ona su danas tu čisto kao promotivni materijal, kaže muzičarska trojka koja zajedno svira više od deset godina. Već neko vreme, Ognjen živi i radi u Beogradu, koji je često odredište i bas gitariste, Velimira Jevtića, dok je bubnjar, Srđan Tomić, u Užicu. Ipak, za sebe kažu da su užički bend.

Foto: Atila Sabo

-Apsolutno, gde god da smo, mi smo bend iz Užica i uvek stavljamo akcenat na to. U Užicu najviše volimo da sviramo i uvek imamo najbolje reakcije.

Užičani nisu jedini koje je Volt Pop obradovao prvim spotom i najavljenim albumom.

-Zapravo smo vrlo iznenađeni veoma pozitivnim reakcijama publike i ozbiljnih ljudi iz muzičke industrije. Manje više spot nije toliko zapažen, jer smo ga reklamirali koliko smo mogli. Od kada smo potpisali ugovor sa izdavačkom kućom, oni su preuzeli logistiku na sebe – marketing, PR, striming servise, pa će od sledećeg singla sve biti još ozbiljnije, najavljuju momci iz benda Volt Pop, uz napomenu da već u toku leta možemo očekivati još jedan spot.

Foto: Atila Sabo

– U planu je da uradimo što više spotova, a nadamo se da će spot za drugi singl izaći u avgustu. Plan za spot za „Kotlinu“ smo napravili za par dana, a toliko je trajalo i snimanje. Radili smo sa Nemanjom Stojanovićem, video producentom iz Beograda koji je došao kod nas.

Zanimljivo je napomenuti i to da je pevač benda koji tek hvata zalet, zapravo sin Ljubiše Dimitrijevića, gitariste benda Feniks, jednog od začetnika i savremenika zlatnog doba rok muzike u Užicu. Od stare rokerske garde, Volt Pop je dobio odlične reakcije.
-Od njih smo dobili pohvale, kao i od mnogih drugih ljudi, ne samo iz Užica, već i iz manjih sredina, jer su se pronašli u pesmi. Sve to prija, ali album smo snimili za svoju dušu. Živim od muzike, ali ovo je baš moje, naše… ovaj album je tu da nam padne kamen sa srca, kaže Ognjen.

Ukoliko do sada niste pogledali spot za pesmu “Kotlina”: