Pocetna Društvo Univerzalno igralište, teretana na otvorenom, park

Univerzalno igralište, teretana na otvorenom, park

1628
0
Podelite

Do kraja jeseni biće realizovan projekat parternog uređenja, izuzetno važan za podizanje nivoa usluga Studentskog centra u Krčagovu, što će imati značaja i za lakolanu zajednicu, najavila direktorka Ljiljana Kuzmanović

Prema rečima direktorke Ljiljane Kuzmanović, zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete i tehnološklog razvoja biće uređen parter ispered Studentskog centra u Krčagovu ukupne površine od oko nešto malo više 200 kvadrata tako što će biti izgrađen iniverzalni sportski teren od 120 kvadrata sa tribinama, rekonstruisan već postojeći amfiteatar, izgrađene tartan staze, teretana na otvorenom kao i park sa parkiralištem za bicikle. Ukupna vrednost radova procenjena je na preko deset miliona dinara, od čega Ministarstvo obezbeđuje nešto malo više od sedam miliona a ostatak Grad Užice. Prema rečima direktorke Kuzmanović, sve sadržaje u uređenom prostoru moći će da koriste za rekreaciju i stanovnici Krčagova.

Prostor koji će biti uređen

-Tender za izvođače radova je u toku, a potpisivanje ugovora očekujemo u narednim danima – navela je direktorka Ljiljana Kuzmanović i naglasila da će novim sadržajima koje će dobiti parternim uređenjem, Studentski centar dati doprinos nastojanjima Užica da izraste u univerzitetski, a samim tim i studentski centar.

Ljiljana Kuzmanović je podsetila da je ukupan smeštajni kapacitet u savremeno opremljenom Studentskom centru koji spada u prvu A kategoriju smeštaja, 274 mesta od kojih su dva za studente sa posebnim potrebama. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, svaka ima čajnu kuhinju i kupatilo. U Studentskom centru je i kuhinja u kojoj se hrana za korisnike priprema po najvišim standardima HASAP sistema.

Studenti koji koriste usluge Studentskog centra su mahom iz Zlatiborskog okruga, ali ih ima i iz Crne Gore i Republike Srpske. U 2018. u Studentskom centru bilo je smešteno 120, a u školskoj 2019/2020. kada je i useljen u novu zgradu u Krčagovu 191 student.

-Svake godine beležimo porast broja studenata koji borave u našem Studentskom centru – istakla je direktorka Ljiljana Kuzmanović.

Ratko Trmčić, član Gradskog veća Užice, rekao je, između ostalog:

-Grad Užice ima dobru saradnju sa Ministarstvom prosvete i da nema toga mi ne bismo imali ovako dobar i savremen Studentski centar, a cilj je da se Užice prepozna kao grad koji može da primi studente ne samo sa područja Zlatiborskog okruga, već i van naše zemlje

Trmčić je podsetio da Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja u saradnji sa Gradom, trenutno finansira i rekonstrukciju mokrih čvorova u OŠ „Nada Matić“.