Pocetna Društvo Korišćenje softvera Oksford univerziteta

Korišćenje softvera Oksford univerziteta

962
0
Podelite
 Učenice: Jana Ćupović, Teodora Selaković, Andrijana Mirković, Sara Savić, Anđela Radivojčević i profesorka Brankica Todorović

Upotreba softvera BRAHMS će omogućiti sticanje novih znanja koja će biti korisna za učenike

Oxford University Innovation odobrio je korišćenje softvera BRAHMS na osnovu potpisane licence sa profesorkom Brankicom Todorović iz užičke Ekonomske škole. Oxford University Innovation upravlja tehnološkim i inovativnim razvojem Oxford univerziteta. Projekat BRAHMS je sastavni deo istraživačkog programa na Oksfordu za proučavanje i dokumentovanje biljne raznovrsnosti. Nosilac licence je 8. juna dobio pravo besplatnog korišćenja softvera, u roku od dva meseca, uz poštovanje svih ugovornih obaveza koje je Univerzitet propisao vezano za korišćenje softvera.

Profesorka Todorović je u toku pripreme Učeničke kompanije „Suško Čajić” za takmičenje najboljih Učeničkih kompanija u Srbiji, aplicirala za dobijanje dozvole za korišćenje softvera.
Učenici su na takmičenju predstavili aplikaciju ”Azbuka Čaja” koja sadrži informacije o čaju, pravilnoj branju, upotrebi i čuvanju čaja, kao i izbor čaja dana. U toku takmičenja, učenici su pozvali druge učesnike takmičenja i sugrađane da se uključe u humanitarnu akciju za Gavrila i Boška, poklanjajući razglednice. Ovo takmičenje je imalo širi kontekst i značaj, jer je pokazalo značaj solidarnosti, odgovornosti i upornosti, a upotreba softvera BRAHMS će omogućiti sticanje novih znanja koja će biti korisna za učenike-zaključila je Todorović.