Pocetna Sport U subotu skokovi sa mosta u Đetinju

U subotu skokovi sa mosta u Đetinju

614
0
Podelite

U subotu, 17. jula u 15 časova, biće održani tradicionalni, 29. skokovi sa Starog železničkog mosta u Đetinju na gradskoj plaži u Užicu, u organizaciji JP „Veliki park“, a pod pokroviteljstvom Grada Užica, najavio je Ivan Stanisavljević, član Gradskog veća. S obzirom da prošle godine zbog pandemije virusa korona, skokova nije bilo, „sada nastavljamo tamo gde smo stali“, rekao je Stanisavljević.

Prema rečima Branka Bogićevića, direktora JP „Veliki park“, koji je godinama bio prva „lasta“ skokova na Đetinji, do srede su se prijavila 23 skakača iz zemlje i inostranstva, Crne Gore i BiH, od kojih će pet učesnika biti iz Užica. Među njima će, kako je naveo Bogićević, možda biti i jedan novi skakač od mlađe generacije, ali će se to tačno znati na dan skokova s obzirom da svi učesnici prolaze obavezan lekarski pregled kako bi bila procenjena njihova sposobnost za učestvovanje u skokovima, a koji daje trenutnu sliku zdravstvenog stanja učesnika. Učesnici će kao i ranijih godina skakati „lastu“ u Đetinju gde je obezbeđena dubina od četiri metra, a koju će na standardan način ocenjivati međunarodni žiri. Planiran je i bogat program revijalnih skokova, ali skokova sa najviše tačke na Starom železničkom mostu, haj dajving takmičenja, neće biti.

-Ove godine, nažalost, zbog korone, nećemo imati goste iz Danske, Nemačke i Slovenije, ali se nadamo da ćemo naredne godine povratiti skakače iz cele Evrope – rekao je Bogićević i istakao da je sve spremno za skokove.

Najbolji skakači dobijaju novčane nagrade, za prvo mesto 35.000, za drugo 30.000, za treće mesto 25.000 dinara, dok je učešće po skoku 4.500 dinara.

-Očekujemo dobru manifestaciju i pozivamo sve sugrađane da dođu i da uživaju- poručio je Bogićević i najavio i muzički program u kojem će nastupiti Užičanin Nikola Nikolić.

Bogićević je ovom prilikom najavio da se tokom jula i avgusta na gradskoj plaži, na Đetinji planiraju mnogi rekreativni događaji, poput plivačkog maratona, basketa u vodi, trčanja i pešaćenja „Stazom zdravlja“ kroz kanjon, vožnje biciklom „Zelenom stazom“, a sve u organizaciji grada Užica i Sportskog saveza i suorganizaciji JP „Veliki park“.