Pocetna Društvo Sadašnji rezultati podsticaj za nova ulaganja

Sadašnji rezultati podsticaj za nova ulaganja

591
0
Podelite

Zlatiborska gondola na početku letnje sezone obeležava i svojih prvih šest meseci rada tokom kojih je u 54 kabine prevezla preko 130.000 putnika. Trasom dugom devet kilometara, od centra Zlatibora do vrha Tornika, vožnja traje pola sata i prelazi se visinska razlika od oko 530 metara. Na ovaj način gondola je postala najveća turistička atrakcija u Srbiji, pa i šire. Za sve koji su vredno radili i bili uključeni u svaki segment planiranja, izvođenja radova i u lavovskoj administrativnoj borbi na čelu sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem, ovaj mali jubilej izuzetno je značajan. On je ovim povodom izjavio da su ostvareni rezultati u prvih šest meseci rada zlatiborske gondole iznad očekivanja kako u direktnim, tako i u indirektnim prihodima. Prema njegovim rečima vlasnicima nekretnina, kao i zemljišta dala je ogroman značaj tako da svi investitori koji imaju svoje nekretnine, ugostiteljske objekte i zemljište na Zlatiboru sada mogu zadovoljno da trljaju ruke jer se negde i do 50 posto, a možda i duplo uvećala vrednost nekretnina i zemljišta.

-Ni u najoptimističnijim razmišljanjima nismo mogli da verujemo da će gondola na samom startu beležiti ovakve rezultate i da će biti toliko interesantna kako za naše stanovništvo tako i za brojne turiste. Sve ono što smo do sada radali opravdalo je naša očekivanja, prvi rezultati su impresivni i nadam se da će u budućem vremenu biti još bolji. Puno nas posla još čeka na uređenju početne stanice, međustanice i izlazne stanice. U samom startu kada smo ugovarali izvođenje radova i nabavku opreme, zbog nedostatka novca, zbog racionalizacije, svesno smo tada ostavili za neko buduće vreme uređenje početne i izlazne stanice. Zato nas očekuju poslovi kojim bi se obezbedio dodatni komfor, jer nije prijatno da stojite u kilometarskom redu na suncu, vetru, na kiši i na snegu tako da moramo obezbediti adekvatne uslove putnicima koji dolaze da se voze i čekaju zbog velikih gužvi – rekao je Stamatović i istakao da gondola i prvi rezultati predstavljaju podsticaj za nove investicije, zato opština Čajetina neće stati.

-Broj putnika koji nas sada posećuje daje nam za pravo da razmišljamo o novim investicijama, da rasteretimo vrh Tornika gde je teško sve putnike smestiti i obezbediti, jer tu nema mnogo prostora. Drugi planinski masiv Čigota ima više potencijala. Zato razmišljamo da radimo i dodatni krak od međustanice do vrha Čigote tako da nam sigurno u nekom skorijem budućem periodu predstoji izgradnja još jedne gondole od 4,5 kilometara – pojasnio je Stamatović i još jednom je najavio da će na potezu međustanice biti izgrađen „Zlatni grad“ koji će ponuditi nove sadržaje.

-Gondola je promenila strukturu posetilaca i klijentelu na Zlatiboru i zato moramo ići u korak da ne bismo ostali nedorečeni i u realizaciji ovog projekta. Prema tome u budućem periodu očekuju nas ozbiljne investicije po pitanju samog konfora boravka naših turista na gondoli i novih sadržaja. Pokazalo se, evo, da prvi put ima interesovanja za golf terene. Proteklih dvesta godina se pričalo o izgradnji golf terena na Zlatiboru i nikada nijedan investitor nije bio zainteresovan za njihovu izgradnju, ali već sada imamo više investitora koji su zainteresovani za izgradnju golf terena i pratećih sadržaja. Sportski komleks se razvija, tako da Zlatibor sada, zahvaljujući gondoli, može da ponudi nove sadržaje u zdravstvenom i sportsko-rekreativnom turizmu i u pripremama evropskih sportskih ekipa – zaključio je Stamatović govoreći za sajt JP „Gold gondola Zlatibor“.