Pocetna Sport Peto i šesto mesto za užičke bicikliste

Peto i šesto mesto za užičke bicikliste

887
0
Podelite

Užički biciklisti, Nemanja Jovanović i Marko Demirović, u trci poletaraca na 13 kilometara, na Kupu Srbije u drumskom biciklizmu, koji je održan u Odžacima, zauzeli su peto i šesto mesto.

Oni su vozili na tehnički zahtevnoj stazi sa krivinama od 90 stepeni i velikoj brzini, čiji je prosek 31km/h, u konkurenciji više od 30 biciklista.

“Odlična vožnja naših vozača. Taktički su dobro vozili, bili uvek napred i kontrolisali trku. U gužvi na sprintu nisu se najbolje pozicionirali i došli su kao peti i šesti u vremenu pobednika. Nemanja Jovanović je u generalnom plasmanu za Kup Srbije trenutno četvrti i bori se za treće mesto. Marko Demirović je odvezao svoju najbolju trku. Zadovoljan sam vožnjom naših mladih biciklista. Vidi se napredak u radu sa mladim trenerom Milanom Milivojevićem i u klubu tek očekujemo dobre rezultate. Dug put do Odžaka i velika vrućina sigurno ih je izmorila i to je možda razlog nedostatka svežine u šprintu, ali i neiskustvo,” rekao je sportski direktor Biciklističkog kluba “Era”, Nenad Milivojević.

Užički biciklisti sledećeg vikenda biće u Vojvodini, gde će voziti Kup Srbije u Somboru.