Pocetna Društvo Čija je nadležnost prolaz do škole “Nada Matić”?

Čija je nadležnost prolaz do škole “Nada Matić”?

1497
0
Podelite

Stanari zgrade i škola više puta su se u protekloj deceniji obraćali lokalnoj samoupravi kako bi prolaz postao bezbedno mesto prolaska svih generacija Užičana

Prolaz u Jug Bogdanovoj 6 je ruglo u centru zgrada sa rastinjem koje izbija iz šahti i dostiže zavidnu visinu, istrošenim stepeništem na kome su zbog leda zimi česte povrede dece i starijih, iskrzanim betonom umesto trotoara i mesto nepropisnog parkiranja. U pitanju je javno zemljište za koje sudeći po zatečenom niko nije nadležan. A preko njega kada je školska godina dnevno prođe više stotina učenika i deo je skretanja prema Domu zdravlja i punktu za vakcinaciju.

Stanari zgrade Jug Bogdanove 6 i škola u proteklih deset godina više puta su se obraćali lokalnoj samoupravi kako bi ova javna površina bila dovedena u red. Oni smatraju da prolaz treba da postane deo redovnog održavanja od strane “Bioktoša” kao i da se plato i trotoar na kome su različiti slojevi asfalta i rupe osposobi za bezbedan prolaz građana. Kako je koji priključak dolazio,  bilo za potrebe Doma zdravlja, drugih istitucija, preduzetničkih radnji asfalt je raskopavan, a površina  “krpljena”. Od jednog od stanara smo čuli da je u nekadašnjoj Direkciji postojao i projekat za rekonstrukciju prolaza, ali da je ova stavka svake godine skidana sa budžeta zbog nedostatka novca.

U proteklom periodu učestala su i parkiranja automobila pored dva kontejnera na početku prolaza kod Doma zdravlja što sve otežava prolaz stanarima do kućnog praga. S obzirom na veliki broj prolaznika i korišćenje ove površine svakako bi trebalo da postane deo redovnog održavanja  u programu JKP “Bioktoš” što se odnosi i na kresanje šiblja i pranje i “Niskogradnje” kako bi se popravile stepenice i trotoar priveo nameni.  Glavni ulaz OŠ “Nada Matić” je iz Kursuline ulice, alu put do škole mnogima je kroz ovaj prolaz mnogo kraći a školska godina počinje za mesec dana.