Pocetna Društvo Za vrtić i prostor u OŠ „Stari grad“

Za vrtić i prostor u OŠ „Stari grad“

833
0
Podelite

Za potrebe Predškolske ustanove Užice do 1.septembra biće adaptirani prostori u Osnovnoj školi „Stari grad“, u Medicinskoj školi i u vrtiću „Leptirić“ u Krčagovu. Grad Užice je za proširenje kapaciteta obezbedio oko 2,2 miliona dinara.U tim prostorima boraviće deca predškolskog uzrasta koja su već upisana u vrtić. I pored adaptacije ovih prostora ostalo je na čekanju oko 300 dece.

Mirjana Radivojčević, pomoćnica gradonačelnice za populacionu politiku istakla je da su kapaciteti Predškolske ustanove nedovoljni da prihvate svu decu u gradu.

– Grad Užice će opremiti prostore, ubrzano se radi a završetak radova je planiran do 1.septembra. U toku je izrada i projekta za vrtić u Karanu, odnosno kompletno opremanje već postojećeg objekta koji će moći da primi decu iz Lužničke doline- rekla je Radivojčević.

Ove godine oko 570 zahteva su podneli roditelji za prijem dece u Predškolsku ustanovu.

-Prema normativu u skladu sa kapacitetima ustanova može da primi oko 250 dece, tako da je na čekanju preko 300 zahteva za upis. Oko 120 roditelja je podnelo više zahteva i to je i uvećalo broj od prethodnih godina kada je ostajalo oko 200 dece na čekanju. U Karanu će moći da se formiraju dve grupe i to je za oko 50 dece- istakla je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice.

Osnovna škola „Stari grad“ ima pripremni predškolski program i za potrebe vrtića biće rekonstruisan prostor dosadašnjeg kabineta za likovnu kulturu.

-Drugačijom organizacijom rada u školi radujemo se što ćemo izaći u susret potrebama dece, Grada i Predškolske ustanove. Lokalna samouprava će uložiti sredstva u adaptaciju prostora za boravak pripremne predškolske grupe, biće urađena i rekonstrukcija mokrih čvorova i ženske svlačionice za potrebe škole-objasnila je Stanimirka Smiljanić Raonić, direktorka Osnovne škole „Stari grad“.