Pocetna Hronika Gori 100 hektara šume i niskog rastinja u Mokoj Gori

Gori 100 hektara šume i niskog rastinja u Mokoj Gori

1171
0
Podelite

Više od 12 sati vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru koja je zahvatila 100 hektara četinarske šume i niskog rastinja na Šarganu u ataru Mokre Gore ka Zlatiboru, a suprotno od Mećavnika, na izuzetno nepristupačnom terenu.

Nema opasnosti po stanovništvo. Tokom čitave noći vatrogascima iz Zlatiborskog okruga stizala je pomoć i u ljudstvu i u mehanizaciji iz više gradova Srbije.

U saopštenju MUP-a se navodi da je na područuje Mokre Gore poslato još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara

U toku je postavljanje na stadionu Kotroman bazena za akumulaciju kapaciteta 18.000 litara vode koji će služiti za vodosnabdevanje helikoptera koji treba da se uključe u gašenje požara.

Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva kojima je trebalo da se vatra sa svih strana stavi pod kontrolu i da se lokalizuje požar.

Visoke temperature i vetar to ne omogućavaju, mada su vatrogasci non-stop na terenu.

Deo vatrogasaca i dalje dežura u Murtenici gde je lokalizovan požar pre dva-tri dana, a više požara u više sela Zlatiborskog okruga je gašeno u prethodna dva dana.

Ostavite odgovor