Pocetna Hronika Vanredna situacija na području MZ Mokra Gora

Vanredna situacija na području MZ Mokra Gora

573
0
Podelite

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica proglasio je vanrednu situaciju na području mesne zajednice Mokra Gora, reon planine Šargan, zbog pojave i naglog širenja požara na toj teritoriji.

Vatrogasci pokušavaju da stave pod kontrolu vatru koja je zahvatila 100 hektara četinarske šume i niskog rastinja na Šarganu u ataru Mokre Gore ka Zlatibiru, a suprotno od Mećavnika, na izuzetno nepristupačnom terenu.

Požar je lokalizovan sa tri strane. Tokom noći radilo se na uspostavljanju protivpožarnih puteva.

Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu, kaže da su tokom noći pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta da bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu požaru.

Tokom noći su pristizale dodatne snage Sektora za vanredne situacije, postavljen je bazen za akumulaciju vode, helikopter je izvršio izviđanje, treba da se pristupi gašenju iz vazduha.

Prema njegovim rečima, pravi se strategija za dalje postupanje da se požar što pre stavi pod kontrolu.

Otežavajuća okolnost su visoka temperatura i jak vetar. Cicvarić ističe da je teren nepristupačan, litice su u pitanju, koje nisu blizu naselja, nema povređenih pripadnika u akciji gašenja požara niti meštana.

Većina vatrogasaca je preraspoređena sa Murtenice, gde je požar bukteo nekoliko dana.

Ostavite odgovor