Pocetna Kultura Bogatom izložbom završene radionice

Bogatom izložbom završene radionice

542
0
Podelite

U holu Narodne biblioteke Užice otvorena je izložba dečijih radova u kombinovanoj tehnici kolaža, akvarela i pastela, koji su nastali tokom letnjeg programa edukativno-kreativnih i likovnih radionica „Biblioteka vas čeka“ a koje su bile namenjene deci uzrasta od 7 do 11 godina.

Program je realizovan u Dečijem odeljenju Biblioteke u Užicu i u ogranku u Sevojnu od 20. jula do 13. avgusta, a bilo je ukupno 60 polaznika. Autori i realizatori ovog programa su bibliotekari Dečijeg odeljenja Jasmina Luković, Tijana Bacetić i Miloš Radosavljević.

Izložbu je otvorila Jasmina Luković koja ističe da je interesovanje dece bilo veliko, ali, nažalost, Narodna biblioteka bila je primorana da ograniči boj polaznika.

-Trudili smo se da svaka radionica bude zasebna celina, različita i drugačija, da deca nauče što više različitih likovnih tehnika.Pokušali smo da ih navedemo da sami eksperimentišu različitim likovnim tehnikama i vidim da im se to dopalo. Svaku radionicu vezali smo za neko od književnih dela ili nekog umetnika. Deca su saznala ko je bio Pablo Pikaso, Žorž Brak, šta je to kubizam, smejali smo se uz “Male oglase….” Dejana Aleksića – kaže Jasmina Luković.

Miloš Radosavljević je vodio šahovsku radionicu.

-Deca su upoznala osnovna pravila igre šaha. U principu ona vole da pobede, remi je dobar rezultat, ali oni treba da nauče i da pobeđuju i da gube, jer je to sastavni deo šaha i uopšte sportske igre – kaže Radosavljević i navodi da je šahovska radionica okupljala 25 dece.

Jedna od polaznica radionica bila je i Sofija Vuković, učenica drugog razreda. Oduševljena je likovnim radionicama.
-Ja sam uradila srce koje ima dosta boja- kaže Sofija.
Najbolja drugarica predložila je Lei Radomirović da pohađa radionice u Narodnoj biblioteci. Kaže, bilo je je veoma zanimljivo i lepo i zato želi da dođe i naredne godine.

Publika izložbu može videti do 17.avgusta.