Pocetna Društvo Počela rekonstrukcija dečjeg bazena na plaži

Počela rekonstrukcija dečjeg bazena na plaži

859
0
Podelite

Rekonstrukcija malog bazena na gradskoj plaži počela je danas i obuhvatiće kompletnu nadogradnju i izgradnju kompleksa oko bazena. Ukupna vrednost radova je oko 20 miliona dinara a rok za završetak je 90 dana.

-Ovim projektom predviđeno je da se uradi nova betonska školjka, tribine na tri nivoa, kao i objekat koji će vršiti hlorisanje bazena. Pre par meseci izvršeno je kompletno priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu – objasnio je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

U toku jučerašnjeg dana ispuštene su ustave i urađeni  geodetski radovi, a od danas je počelo razbijanje betonske podloge. Ugovor za rekonstrukciju potpisan je u julu mesecu, ali na osnovu zahteva  sugrađana odložen je početak radova na rekonstrukciji malog bazena.

Maksimović je dodao da intenzivno rade na uređenju javnih prostora, izgradnji pešačkih staza, ozelenjavanju, tako da će i u narednom periodu nastaviti sa radovima  u Velikom parku, na plaži i u ostalim delovima grada.

Rekonstruisan bazen dimenzija 38 x 9 metara i visine od 60-90 centimetara biće dat na upravljanje JP „Veliki park“.

-Ovo je dobra ideja da se razdvoji dečji bazen od reke Đetinje, a sadržaji za decu biće lastin rep, pečurka, a vodogan će biti  obnovljen – rekao je Branko Bogićević, direktor JP „Veliki park“

Rukovodilac radova na rekonstrukciji Mišo Blagojević rekao je da će se truditi da ispoštuju rok i da kvalitetno urade objekat.

Izvođač radova je Dijamant invest, projekat je uradila firma Omega projekt, a nadzor će raditi JP „Užice razvoj“.