Pocetna Magazin RANČ FEST: Vrtlog muzike i emocija (FOTO)

RANČ FEST: Vrtlog muzike i emocija (FOTO)

485
0
Podelite

Nekoliko dana posle prvog Ranč Festa u Volujcu, još uvek se nisu slegli ni prašina na Ranču Pavlović, ni emocije organizatora i posetilaca

 

Sve je počelo prošle godinama sa koncertima, Ranč rok terapijama, ali vremenom se pretvorilo i divno hipi putovanje koje još uvek traje, objašnjava vlasnik Ranča, Milovan Pavlović.

– Kada je u petak 20. avgusta oko 21 čas festival najzad počeo, sve je utihnulo. Nije bilo briga, problema, strahova – ništa, samo dobri stari rokenrol. Hrpa emocija se prosula iz tih divnih nota, rifova i akorda. Prvi dan imali smo nešto tvrđi zvuk, za koji kažu da je rezervisan za mali krug ljudi koji “razumeju”. Pun manjež je bacio “mali krug” na kolena, sve smo znali i sve razumeli. Kada je Playdown najzad stao na binu magija je počela i niko nije želeo da se završi. Posle njih su redom nastupali Brat, Blankfile i Pogonbgd i obojili noć najlepšim festivalskim bojama. Kada se svirka u petak kasno u noć završila, svi mi koji smo do tada brinuli, strepeli i borili se za ovaj festival, stajali smo baš tu na svojim radnim mestima i sa osmehom zadovoljno klimali glavom. Znali smo da definitivno radimo pravu stvar, da će Ranč Fest biti nešto na šta smo svi ponosni. Nezaboravna noć, kaže Milovan.

Posle takve, nezaboravne noći i dva sata sna za organizatore počeo je drugi dan Festivala, koji nije zaboravio ni na najmlađe ljubitelje roka, za koje je organizovana „Mala škola roka“.

-Naši mali drugari okupili su se da otkriju čari rokenrola, a da ugođaj bude potpun na bini su nam se pridružili drugari iz Sharks, Snakes and Planes i održali za decu jedan kratak “koncert” na oduševljenje svih nas.

Samo par sati kasnije, na Ranču Pavlović ponovo se okupila starija publika, spremna, tačnije nestrpljiva da drugo koncertno veče počne.

-Bila je to prava rokenrol bajadera: Rakete, Continuum, Nikad Spremni, Sharks, Snakes and Planes, Volt Pop, Dead Man’s Bells. U publici delirijum, za šankom stara ekipa i kobasice. Bio je to pravi festival, malo drugačiji, svoj i definitivno Ranč Fest kakav smo želeli. Oaza rok muzike, oaza druženja, jedinstva i lepote. Najlepši cvet pažljivo gajen u bašti ranča koji nećemo dozvoliti da uvene.

Ovako je fotograf Atila Sabo video prvi Ranč Fest:


 

Ostavite odgovor