Pocetna Politika SSP: Preskupi dečji bazen u fekalnom “užičkom moru”

SSP: Preskupi dečji bazen u fekalnom “užičkom moru”

1381
0
Podelite

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde, saopštio je da su radovi na rekonstrukciji dečjeg bazena na užičkoj plaži, samo kozmetički, kako bi se stišalo  nezadovoljstvo građana stanjem reke Đetinje i čitave plaže.

“Katastrofalno stanje gradske Plaže i kvalitet vode i dalje izazivaju ogorčenje Užičana. I pored apela, saopštenja, protesta i skupova građanja, lokalna SNS vlast ne čini ništa da se situacija popravi.

Nekada najatraktivnije mesto u gradu, kupalište i šetalište, popularno ”užičko more” čitavog leta bilo je prazno, bez kupača, zbog ulivanja fekalne kanalizacije iz naselja Turica i Volujačkog potoka. Smrad iz zagađenje reke širi se gradom, a površina akumulacije namenjena rekreaciji, potpuno je pokrivena fekalnim algama. Umesto da se adekvatno odgovori na zahteve građana i što pre uradi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda, reguliše kanalizacioni sistem u Turici i Plaža stavi u svoju pravu funkciju, što je tek jedna od prvih faza za uređenje čitavog kompleksa, lokalna samouprava pokušava da stiša nezadovoljstvo kozmetičkim radovima, rekonstrukcijom otvorenog dečjeg bazena, koja će Užičane koštati DVADESET MILIONA dinara, kao da će biti betoniran biserima i o čemu su građani bili obavešteni putem lokalnih medija, javne rasprave bez.

Radove izvodi lokalna firma, prigodnog imena, Dijamant invest, a kako kažu nadležni, po završetku radova, bazen će se puniti vodom iz vodovoda, zbog sigurnosti dece. Radovi su počeli pre nekoliko dana u SNS maniru, da bi se najverovatnije, završili što pre, za nastupajuću kupališnu sezonu jesen/zima, pošto je u pitanju otvoreni bazen, adekvatno i na vreme, mora se priznati.

Odmah pored dečjeg bazena, se nalazi poluspaljeni hotel “Turist“ koji, pored stravičnog izgleda, kao kulisa za snimanje nekog horor filma, predstavlja i bezbedonosnu pretnju, zbog mogućnosti obrušavanja, za šetače i decu kupače. Zbog svega navedenog poručujemo aktuelnoj vlasti, da se ovakvim kozmetičkim potezima neće smiriti situacija i nezadovoljstvo u gradu, zbog stanja Plaža, jer se građani Užica ne kopčaju na leđima.

Sramno je i što situaciju pokušavaju da smire preko dece i što je rekonstrukcija preskupa i u ovom trenutku nepotrebna, ali znamo kako su “široke ruke“ kada su njihove firme u pitanju, a od novca građana naravno.

Problem Plaže se mora posmatrati kao jedna celina i na taj način rešavati sve, od kvaliteta vode, rekonstrukcije podloge, tribina, uređenja okolnog prostora, mobilijara, pratećih sadržaja, rekonstrukcije hotela “Turist“ i rešavanja radionice železnice, da bi čitav kompleks bio u svojoj pravoj funkciji. Od toga građani Užica neće odustati, posebno posle ovakvih ishitrenih, netransparentnih i krajnje sumnjivih poteza lokalne samouprave”, navodi se u saopštenju užičkog  Inicijativnog odbora SSP-a.