Pocetna Društvo Za NURDOR Roditeljske kuće u Užicu prikupljeno 120. 000 dinara

Za NURDOR Roditeljske kuće u Užicu prikupljeno 120. 000 dinara

825
0
Podelite

Cilj je da se u akciju, koju NURDOR sprovodi i u Užicu u narednom periodu uključe i užičke škole, prosvetni radnici, učenici, predstavnici studentskih parlamenata

Užice je jedan od gradova koji je imao priliku da podrži humanitarnu akciju koju je NURDOR – nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje, organizovao u Velikom parku. Cilj akcije „Zasadi život – budi heroj u svom gradu“ je prikupljanje sredstava za novu Roditeljsku kuću u Beogradu.

smart

Na ovaj način obezbeđuje se besplatan smeštaj i sveobuhvatna psiho-socijalna podrška deci i roditeljima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima, objašnjava dugogodišnja volonterka NURDOR-a iz Užica, Milica Zlatić.

– Osim velikog broja pojedinaca, akciju je podržala i neformalna grupa Užičanke, koja je naručila 1.000 olovaka od NURDOR-a. Olovke koštaju 100 dinara i nisu obične, već ekološke olovke, koje sadrže u sebi seme biljaka – nane, bosiljka ili lavande. Svaka olovka je spakovana u kartonski omotač – bukmarker, na kome je uputstvo za sadnju smena. Na ovaj način, želimo da pošaljemo četiri poruke: piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi biljku i uvek pomozi drugome, kaže Milica.

Do sada se u akciju uključio i veliki broj škola iz cele Srbije, a cilj je da u narednom periodu u ovu humanitarnu akciju budu uključene i užičke škole.

-Radićemo na tome da se i prosvetni radnici, učenici škola, predstavnici studentskih parlamenata uključe u mrežu donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka. Reč je o donaciji od 100 dinara, koja je nama veoma značajna, a oni tako postaju vlasnici ekološke olovke i mladi filantropi, ističe Milica Zlatić.

Podsetimo, NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.