Pocetna Bajina Bašta Više od 2000 pregleda u ambulantama

Više od 2000 pregleda u ambulantama

467
1
Podelite

Na lečenju u svim bolnicama Zdravstvenog centra Užice trenutno je 379 kovid pacijent, od kojih je kod 360 potvrđen koronavirus. Sa bolničkog lečenja tokom prethodnog dana otpuštena su 53, a na lečenje je primljen 61 pacijent.

Na bolničkom lečenju u Užicu je 237 pacijenta, 101  u Opštoj bolnici, a 136 u privremenoj kovid bolnici u kasarni. U Opštoj bolnici Priboj na lečenju su 32, a u prijepoljskoj sedam pacijenata. U izdvojenim odeljenjima užičke bolnice u Požegi je 65, a u  Novoj Varoši 21 pacijent. Na lečenju u bajinobaštanskoj bolnici je 17 pacijenata. Na kućnom lečenu su ukupno 218 pacijenta.

Životno je ugroženo 18 pacijenata, koji su na respiratoru. Na odeljenju intenzivne nege užičke bolnice je 15, dva u Priboju i jedan pacijent u Prijepolju.

U svim ambulantama Zdravstvenog centra Užice juče je pregledano 2.013 pacijenata, duplo više nego u nedelju.

Prema podacima Zdravstvenog centra Užice, od 61 pacijenta, koji je juče primljen na bolničko lečenje, 30 je nevakcinisanih. Hospitalizovanih pacijenata, koji su primili Sinofarm vakcinu je 26, tri Sputnjik V, a po jedan pacijent imunizovan je Fajzer i Astra zeneka vakcinom.

1 komentar

  1. “Prema podacima Zdravstvenog centra Užice, od 61 pacijenta, koji je juče primljen na bolničko lečenje, 30 je nevakcinisanih. Hospitalizovanih pacijenata, koji su primili Sinofarm vakcinu je 26, tri Sputnjik V, a po jedan pacijent imunizovan je Fajzer i Astra zeneka vakcinom.”

    Ova statistika bi bila potpuna da se ubace godine i pol hospitalizovanih, kao i vreme proteklo od druge doze. U Uzicu je u pocetku, kada su vakcinisani najstariji, bilo samo Sinofarm i Sputnik vakcina. Mladji kada su dosli na red tek tada je stigao Fajzer za gradjanstvo i ljudi u srednjem dobu su masovno primali Fajzer. Do tada je davan samo medicinarima. A logicno je da stariji cesce imaju tezu sliku i da slabije razvijaju antittela na vakcinu.

Ostavite odgovor