Pocetna Društvo Počinje realizacija projekata

Počinje realizacija projekata

562
0
Podelite

Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije, najavio je početak procesa realizacije projekata trećeg ciklusa Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se“ za koji je iz gradskog budžeta obezbeđeno ukupno 10 miliona dinara. Od predloženih 29, podržano je 16 projekata. Sredstva za projekte su opredeljena. U toku je procedura javnih nabavki koja bi trebalo da bude završena krajem oktobra. Odmah posle toga počeće i radovi na izvođenju projekta, a očekuje se da će svi biti završeni do kraja godine.

-Međutim, imajući u vidu dobru situaciju sa našim budžetom, verujem da ćemo uspeti da najavljenim rebalansom, još nekoliko projekata realizujemo od ovih 13 koji nisu odabrani. Oni koji ne budu sprovereni ove godine u ovom ciklusu, biće mogućnost da budu realizovani naredne godine kroz novi Javni poziv koji se očekuje u februaru – istakao je Petković i zahvalio se sugrađanima koji su se u velikom broju odazvali raspisanom Javnom pozivu, predložili male projekte za uređenje javnih površina, a koje je svojim potpisima podržalo više od 600 Užičana, redovnih poreskih obveznika.

-Želim da kažem da iza ovih inicijativa praktično stoji više od 600 užičkih porodica. Ove godine imamo i novu dimenziju ovog programa, a to je predloženi projekat za uređenje unutrašnjeg školskog dvorišta u OŠ „Dušan Jerković“. Za njega je opredeljen maksimalan iznos od milion dinara. Planirana je rekonstrukcija partera dvorišta koje će koristiti učenici. Posebno nam je zadovoljstvo što iza ove inicijative stoji Savet roditelja – istakao je Petković i naveo da se realizacijom ovog projekta šalje poruka ohrabrenja u situaciji koju je nametnula pandemija virusa korona, da će dečija graja i život pobediti.

Mirjana Maksimović, direktorka OŠ „Dušan Jerković“ zahvalila je Savetu roditelja koji su svojom inicijativom pokazali veliko interesovanje za decu i Gradu Užice koji je to podržao i projekat prepoznao kao neophodan. Prema njenim rečima, sredstva će biti iskorišćena za sanaciju dvorišta, poda i zidova u visini od četiri metra. Ovaj prostor učenici škole i danas koriste, ali posle rekonstrukcije imaće uslove da to bude mesto za kulturne događaje, priredbe, javne časove, otvorenoj učionice i slično.
-U saradnji sa Savetom roditelja nadam se da ćemo pronaći donatore i za opremanje mobilijarom koji smo planirali. Ovo je sjajna akcija koja je izazvala veliko zadovoljstvo dece i celog kolektiva – istakla je direktorka Mirjana Maksimović.

Kao i u prethodne dve godine, prispeli projekti odnose se, uglavnom, na uređenje dečijih igrališta, sportskih terena, staza za šetanje, mesta za odmor