Pocetna Društvo Rešenje o sufinansiranju 16 projekata

Rešenje o sufinansiranju 16 projekata

1224
0
Podelite

Gradsko veće je u petak, 17. septembra, donelo rešenje o sufinansiranju 16 projekata u okviru akcije „Užički program lokalnog partnerstva“ zašta je iz gradskog budžeta opredeljeno ukupno 10 miliona dinara

Kako je objavljeno na sajtu grada Užice, na osnovu Javnog poziva za finansiranje projekata od javnog interesa u okviru akcije „Užički program lokalnog partnerstva“ koji je objavljen 25. maja ove godine, na predlog Komisije za dodelu sredstva, Gradsko veće je prošle sedmice donelo rešenje o sufinansiranju 16 projekata zašta je ukupno opredeljeno 10 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Po milion dinara opredeljeno je za uređenje partera dvorišta OŠ „Dušan Jerković“ i za uređenje sportskog terena „Ibiševo guvno“. Za igralište „Đorđe Đunić”, Balkanska ulica, Carina opredeljeno je 980, a za dečije igralište u Krcunovoj ulici i teretanu na otvorenom u Sevojnu po 970 hiljada dinara. Za sportski teren „Senjak N” opredeljeno 900 hiljada, za uređenje dečijeg igrališta „Kurlagina” 730, a za šetalište pored Crkvarskog potoka u Sevojnu 700 hiljada dinara. Za uređenje parka „Paun Petronijević” u Ribaševini opredeljeno je 590, za uređenje parka „Jovanova voda” u Gostinici 400 hiljada dinara, a za odmaralište (park) „Lipa” u Potpeću i za uređenje parka u centru Lunovog Sela po 340 hiljada dinara. Za igralište u Gorjanima opredeljeno je 320 hiljada, za uređenje javne površine u Hilandarskoj 12 – 300 hiljada, za uređenje javne površine u Hilandarskoj 4/b – 270, a za pešačku stazu „Kroz boriće” na Zabučju 190 hiljada dinara.
Opredeljena sredstva su najviši iznosi (sa PDV-om) kojima će se finansirati realizacija usvojenih predloga uređenja javnih površina, odnosno, sredstvima iz gradskog budžeta finansiraće se stvarni troškovi koji mogu biti manji od opredeljenih sredstava, posle sprovođenja potrebnih procedura.

Kako stoji u objavljenom obaveštenju, podnosioci predloga projekata za uređenje javnih površina dužni su da obezbede i realizuju svoje učešće u skladu sa javnim pozivom i prema visini opredeljenih sredstava

Za izvođenje radova i usluga nadležne gradske službe sprovodiće postupak u skladu sa zakonom.