Pocetna Društvo Smanjeno kreditno zaduženje Užica 

Smanjeno kreditno zaduženje Užica 

781
0
Podelite

Gradska skupština Užica u prepodnevnom delu zasedanja usvojila je izveštaj o izvršenju gradskog budžeta za prvu polovinu godine i drugi rebalans budžeta koji je uvećan za 144 miliona dinara.

Gradski većnik za budžet i finansije Miodrag Petković (SNS) rekao je da je užički budžet stabilan, nije bilo prekoračenja i da je značajno smanjeno kreditno zaduženje Grada sa 344 miliona na 200 miliona dinara. U periodu januar-jun izvršenje prihoda je bilo 55 odsto, a rashoda 42 odsto što je uobičajenoe za prvu polovinu godine,  jer u oktobru i novembru predstoje plaćanja izvedenih radova. Drugim rebalasom gradski budžet je projektovan na 3.389.000.000 dinara i planirano je uvećanje za 144 miliona dinara iz redovnih tekućih prihoda među kojima poreza na zarade i poreza na imovinu. Najviše rebalansiranog novca planirano je za gradnju i rekonstrukciju putne mreže oko 100 miliona dinara.

– Svakoga dana na računu imamo 400 milioan dinara i gradske finansije su stabilne, a budžet dobro ostvaruje – rekao je Petković. Na početku zasedanja dnevni red je dopunjen tačkama koje se odnose na epidemijsku situaciju u Užicu i zaštitu reke Đetinje i stanje od akumulacije do Fabrike vode što je predložila gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

I odbornici opozicije Zdrava Srbija i UOL takođe su predložili da se javnosti pruži informacija o stanju Vrutaka i zaštiti akumulacije što će biti razmatrano u popodnevnom delu zasedanja.

Na 12. sednici užičke skupštine  za gradskog većnika zaduženog za rad javnih preduzeća izabran je diplomirani ekonomista Srđan Nedeljković (SNS) koji je do sada obavljao funkciju direktora odmarališta “Dunav turist” na Zlatiboru. Nedeljković je izabran umesto Ivana Stanisavljevića koji je ostavku na funkciju u gradskom veću kako se navodi u ostavci podneo iz ličnih razloga.

Na mesto zamenika predsednika Gradske skupštine Užica danas je izabran Petar Bogdanović iz SPAS-a, posle ostavke na protekloj sednici koju je podneo Milan Kurlagić iz iste stranke i liste predvođene SNS-om. Pored ovih tačaka na dnevnom redu su i imenovanja nekoliko direktora javnih preduzeća i izveštaji i poslovanju javnih preduzeća u prvoj plovini godine. Za direktora Narodnog pozorišta biće imenovan Zoran Stamatović.