Pocetna Društvo PARLIĆ: Koliko košta studija o parkiranju?

PARLIĆ: Koliko košta studija o parkiranju?

612
1
Podelite

Predsednica Gradskog odbora Narodne stranke Užice Ivana Parlić podnela je danas, na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja, gradonačelnici Užica i Gradskoj upravi Zahtev za dostavljanje nekoliko dokumenata koji se odnose na nedavno predstavljenu Studiju o parkiranju u Užicu.

“Naime, u Užicu je nedavno u Gradskoj kući održano predstavljanje Studije o parkiranju koja je najavljena kao dokument na 700 strana, ali taj podatak o broju stranica ostao je u senci činjenice da građani ništa novo nisu saznali, niti je predloženo rešenje koje ozbiljnije rešava problem parkiranja u Užicu.

Studiju je radila firma “Model” iz Beograda čiji je vlasnik Zvezdan Pešović. Navodno je nekoliko stručnjaka ove kompanije čak šest meseci radilo analizu, čiji su rezultati samo nasmejali mnoge Užičane. “Saznanja” koja su sa građanima podeljena u formi Studije odavno su poznata svim stanovnicima ovog grada, od pešaka do vozača.

Pošto su Užičani u Studiji dobili njima opšte poznate činjenice, red je da budu upoznati i sa manje poznatim “detaljima”. Važno je da javnost zna koliko je Grad platio ovu studiju i zašto? Kako je izabrana upravo ova firma i ko je doneo odluku o potrebi izrade studije.

Zanimljiv je podatak da je vlasnik angažovane firme „Model 5“ već bio hapšen zbog davanja mita predsedniku opštine Mala Crnja, kako bi njegova firma dobila posao signalizacije saobraćaja u toj opštini. Takođe bi bilo zanimljivo i da javnost sazna da li bliska veza Zvezdana Pešovića, vlasnika firme „Model 5“, sa jednim od izvršnih direktora “Puteva Srbije”, Zoranom Pešovićem, ima uticaj na izbor tenderske komisije kao i na samu odluku da se ova izlišna Studija radi”, saopšteno je izi Narodne stranke.

1 komentar

  1. A jos nije prosla afera kocke…Suzen kolovoz cete morati ponovo jer Hitna pomoc vec ima problem preko Dovarja inace najvaznije ulice u gradu…i kaze studija a ko je ovo odobrio i potpisao sad treba u zatvor lepo

Ostavite odgovor