Pocetna Društvo Asfaltirano 12 putnih pravaca u MZ Gostinica

Asfaltirano 12 putnih pravaca u MZ Gostinica

597
0
Podelite

U Mesnoj zajednici Gostinica počelo je asfaltiranje još jednog od ukupno 12 putnih pravaca koji su urađeni u toku ovogodišnje građevinske sezone. Asfalt je stigao u zaseok Mlađenovići, na veliko zadovoljstvo meštana.

“Hteo bi da se zahvalim čelnicima Grada Užica što su omogućili veliki iznos sredstava i ove i prošle godine za izgradnju puteva, koji su bili veliki problem za sve meštana ovog sela,” kaže Svetislav Mlađenović iz Gostinice, gde je ove godine uloženo više od 10 miliona dinara za održavanje putne infrastrukture.

Kako ističe Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”,pored sredstava koja je grad udružio sa meštanima ove godine urađen je i putni pravac koji su finansirali “Putevi Srbije” sa više od 14 miliona dinara.

“Danas je u Gostinici asfaltiran put u dužini od 450m2, put za Mlađenoviće i očekujemo da ćemo do sutra kompletno završiti asfaltiranje, kako bi nastavili dalje radove i priveli kraju asfaltiranje u MZ Gostnica. Građevinska sezona se privodi kraju i u dogovoru sa gradskim rukovodstvom trenutno se nalazi više ekipa i u ostalim seoskim mesnim zajednicama. U Staparima je u planu asfaltiranje sledeće sedmice, kao i u Nikojevićima gde se pripremaju tri putna pravca”.

Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika dodaje da je u ovogodišnjem budžetu grada Užica izdvojeno 84 miliona dinara za asfaltiranje putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama.

“U toku ove godine asfaltirali smo oko 30 kilometara puteva i nadamo se da ćemo do kraja građevinske sezone završiti još 10. Kada se tome doda i 10 kilometara asfalta na putevima po ugovrima iz prošle godine dobijamo više od 50 kilometara asfaltiranih puteva u seoskim mesnim zajednicama, što svakako nije malo. Kako je u toku izrada nacrta budžeta za narednu godinu, očekujem da ćemo za ove namene opredeliti znatno više sredstava. Svesni smo da ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu, seoske vodovode, škole, mesne kancelarije poboljšavamo uslove za život na selu, ali i njihov turistički razvoj.

JKP “Niskogradnja” radove nastavlja i u gradskim mesmnim zajedicama pa je završeno nekoliko putnih pravaca u Krčagovu, a jedna ekipa se nalazi u Romanijskoj ulici. Kako poručuju iz ovog preduzeća radiće se sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.