Pocetna Društvo “Buvljak” na novoj adresi 

“Buvljak” na novoj adresi 

3083
0
Podelite

U novom objektu “Bioktoša” na zelenoj pijaci vlada neuobičajena živost. U toku je preseljenje prodavaca sa nekadašnjeg buvljaka koji su u novom tržnom centru prema Ulici Lipa zakupili lokale.

Neki već dočekuju prve kupce, a neki tek raspakuju i sortiraju robu. Kažu videće kako će biti, ali svakako očekuju bolju prođu nego što su je imali na Robnoj pijaci  “Međaj”, lokaciji koja nije bila toliko atraktivna za trgovinu i zbog koje su se često ljutili. Na mestu nekadašnjeg buvljaka predviđena je gradnja parkinga.

U “Bioktošu” kažu da su od 1. novembra izdali 17 lokala u novoj zgradi i 9 lokala u zgradi koja je ranije napravljena i u kojoj se nalazi uprava ovog preduzeća prema Ulici Nikole Pašića što je dobro interesovanje. Najviše interesa za zakup iskazali su baš prodavci sa nekadašnjeg buvljaka. Konkurs je trajno otvoren i tokom meseca otvaraju se zatvorene ponude. Izdavanje lokala odvija se po ceni od 1000 dinara po kvadratu u prizemlju, a  za lokale na drugom spratu u novom objektu prema Ulici Lipa cena je 800 dinara. U navedene cene uključen je PDV.

A što se tiče kupaca oni znatiželjno proveravaju da li su prodavci sa jastucima i štep dekama stigli sa buvljaka ili pitaju za cenu novopazarskih somotskih pantalona koje ovih novembarskih dana lako nalaze kupce za 1600 dinara.

Za sve informacije u vezi zakupa lokala na zelenoj pijaci zainteresovani se mogu  javiti na telefon 031-514-249.