Pocetna Društvo Asfalt stigao u 24 požeška sela

Asfalt stigao u 24 požeška sela

864
0
Podelite

Kad su odbornici lokalnog prlamenta u Požegi usvojili odluku da iz opštinske kase 40 miliona dinara utroše kao pomoć mesnim zajednicama za revitalizaciji puteva niko nije očekivao da će namera opštine tliko obradovati seosko stanovništvo.

Precizirano je da na jedan dinar sakupnjen u selima za asfaltiranje, opština  učestvuje sa dva dinara. Meštani u većini sela su odmah sakupili svoje učešće od oko 17,5 miliona dovoljno za 24 projekta odnosno zaseočke puteve od dvesta metara do jednog kilometra. Putari su jesenas radili bez prekida te se asfalt se već zacrneo u više od polovine mesnih zajednica.

-Posle odluke učešću iz budžeta odmah je stiglo 40 zahteva ali su bila spremna samo 24 projekta, ali sve želje meštana biće ispunjene. Na njihovu solidarnost odgvaraćemo i dalje sredstviam. iz budžeta – obećava predsednik opštine Đorđe Nikitović i podseća da su se putari perselili u varoš gde će biti revitalizovano nekoliko važnih ulica.

Dok opština i građani solidarno obnavljaju putnu mrežu u akciju se uključila i Vlada Srbije preko JP ”Putevi Srbije” sa 40 miliona dinara završava se asfaltiranje puta kroz selo Zaselje, na kome je bilo više rupa nego asfalta. Radovi vredni 40 miliona dinara povereni su “Putevima Požega”. Selo je još letos zaposela mehanizacija i uskoro će najveća investicija u ovom selu biti okončana.

-Radi se u važnom putu dugom 4,5 kilometra, koji od magistralnog puta M21preko Zasela povezuje Užice, Lunovo selo i Kosjerić. Kvalitet se vidi i po tome što je širina od 3,5 do pet metara. Penzionisani doktor iz ovog sela, Jordan Dimitrijević kaže da će ova pomoć države ostati trajna uspomena i omogućiti da se demografska slika Zasellja popravi.